Haberler

Gaün'de Başarılı Sporcular Ödüllendirildi

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) 2014-2015 Eğitim-öğretim yılında yurt genelinde yapılan spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen törenle hediye takdim edildi.

Törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nın, üniversitelerin çok önemli toplumla olan ara yüzleri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Coşkun, "Toplumla bütünleşme, toplumla iç içe olma öncelediğimiz. Bu anlamda toplumun bütün katmanlarıyla, gerek resmi kamu kuruluşlarıyla gerek sivil toplum kuruluşları ve gerekse halkla ilişkilere çok önem verdiğimiz ve bunu da her alanda yapmaya çalıştığımız için yaptıklarınız ayrıca bir kıymete haizdir. Müsabakalar aracılığıyla ve değişik etkinliklerle Üniversitemizin tanıtılmasına ve toplumla olan birlikteliğimize katkı sunmaktadır" dedi.

"Gaziantep Üniversitesi bir kimliktir" diyen Prof. Dr. Coşkun, "Alt birimlerimizle, her biri kendi alanında, Türkiye'de kendi kulvarında artık öne çıkan birimler haline geldi. Beden Eğitim Spor Yüksekokulu bunlardan biri. Tıp Fakülteleri olan üniversiteler arasında Türkiye'de dokuzuncu sıradayız. Güneydoğu'da, coğrafi algıya rağmen, negatif bir takım algı unsuruna rağmen burada öğrencilerimizle, hocalarımızla, idari personelimizle beraber parlayan yıldızı ortaya çıkartmaya kendimizi adadık ve çok güzel bir noktaya geldik. Artık bu yıldız parlıyor. Mezunlarımızın Gaziantep'ten ayrılırken daha çok üzüleceğini, ayrılık hüznünün daha çok olacağını düşünüyorum. Burada iyi bir birliktelik, iyi bir atmosfer, öğrenci odaklı yönetim anlayışı ve sizlere değer veren bir iklim var. Bu iklimi daha da perçinliyor daha sağlam hale getiriyoruz" diyerek, müsabakaya katılan ve dereceye giren öğrencileri kutladı.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE HEDİYE VERİLDİ

Futsal Unilig müsabakalarında namağlup gurup birincisi olarak 1. lige yükselmeyi başaran Bayan Futsal Takımı ve Antrenörü Yrd. Doç. Dr. Uğur Abakay ve Yardımcı Antranör Ümit Savcı'ya, Voleybolda 1. lige namağlup gurup şampiyonu olarak Süper Lige terfi maçlarına hak kazanan Bayan Voleybol Takımı ve Antranör Okt. Adnan Bagceci ve Yardımcıları Hayri Yılmaz ve Ökkeş Çikçek'e, basketbol da 2. ligde namağlup gurup şampiyonu olarak 1. lige yükselen Bayan Basketbol Takımı ve Antrenör Okt. Bülent Erdoğan ve Yardımcısı Uğur Gümüş'e, Basketbol 1. Ligde grup üçüncüsü, sokak basketbolunda Türkiye Şampiyonu olan Basketbol Erkek Takımı ve Yardımcı Antranör Semih Dağderin'e, Judo Branşında takım halinde Türkiye ikincisi olan ve Avrupa Üniversiteler Şampiyonasında Üniversitemizi temsil etmeye hak kazanan, bireyselde 6 altın, 1 bronz madalya kazanan Judo takımı sporcuları ve Antrenör Yrd. Doç. Dr. Önder Karakoç'a, Hokey branşında Türkiye ikincisi olan bayan takımımıza ve Antrenör Öğr. Gör. Tarkan Tuzcuoğullarına, Hokey branşında Türkiye üçüncüsü olan erkek takımımıza ve Antrenör Arş. Gör. Dr. Mustafa Özdal ve Yardımcı Antrenör Garip Avcı'ya, ferdi branşlarda güreşte kendi sıkletlerinde Türkiye ikincisi olan sporcularımız Mehmet Harmancı ve Kemal Oymak, bilek güreşinde kendi sıkletinde Türkiye şampiyonu olan Tuğba Delihacıoğlu'na, Muay Tai branşında kendi sıkletinde Türkiye ikincisi olan sporcularımız Beşir Alkan ve Ayşe Açlık ile Kickboks branşında kendi sıkletinde Türkiye ikincisi olan sporcumuz Aytekin Kılınç'a Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından hediye verildi.

Yine, futbol'da 1. ligde namağlup grup şampiyonu olarak Süper Lige terfi maçlarına hak kazanan erkek futbol takımımıza ve Antrenör Yrd. Doç. Dr. Bekir Mendeş'e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür tarafından hediye takdim edildi.

Törene; Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer ve dereceye giren öğrenciler katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title