Haberler

Gaün'de 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

GAÜN'de 15 Temmuz Şehitleri anıldı Rektör Prof. Dr. Ali Gür: "15 Temmuz bir zafer günüdür, yas günü değildir"GAZİANTEP - Gaziantep Üniversitesi Atatürk Anıtı önünde 15 Temmuz Şehitlerini anma etkinliği düzenlendi.

GAÜN'de 15 Temmuz Şehitleri anıldı

Rektör Prof. Dr. Ali Gür:

"15 Temmuz bir zafer günüdür, yas günü değildir"

GAZİANTEP - Gaziantep Üniversitesi Atatürk Anıtı önünde 15 Temmuz Şehitlerini anma etkinliği düzenlendi. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, "Bugün bir zafer günüdür, yas günü değildir" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan anma etkinliğinde, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi sırasında yaşamlarını yitiren şehitler için dua edilirken, Hacı Nazife Ziylan Camii İmam Hatibi Ahmet Hayta tarafından da Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu.

"249 Şehidimiz koyun koyuna toprağa düştü"

Bu milletin Çanakkale'de külünden yeniden var olduğunu belirten GAÜN Rektörü Ali Gür, " Malazgirt'ten Conkbayırı'na, Çanakkalesi'nden, İstiklal Harbi'ne ve bugün 15 Temmuz gecesinde şehit düşen bütün kardeşlerimizin ruhları şad olsun .Zira onların bıraktıkları esler için gözleri arkasında kalmasın. Bu milletin evlatları bu eserleri koruyacaklar ve asla şehadetlerinin vesilesi olan bu toprakları çiğnetmeyeceklerdir. 249 şehidimizin 7'den 70'e kadın erkek demeden farklı milletlerden, farklı partilerden ve en önemlisi de farklı fikirlerden insanlar koyun koyuna toprağa düştüler. Bugün bu vatan üzerinde dimdik ayaktaysak 2023 ve 2071'in vizyonlarını oluştura biliyorsak uzun soluklu hedefler koyabiliyorasak şu an da bu vatan içerisinde koruyanların olduğunu bildiğimiz içindir" dedi.

"15 Temmuz ruhunu devam ettirelim"

Rektör Gür, Bazı gurupların FETÖ'ye silah kullanmayan terör örgütümü olur sorusunu hatırlatarak, " Ben sizlere soruyorum, hangi terör örgütünün F16'sı var, hangi terör örgütünün füzeleri var, hangi terör örgütü bir milletin nişanesi olan meclisini bombalamıştır, hangi terör örgütü masum vatandaşları katletmiştir" ifadelerini kullandı. Birkaç yıl önce birkaç tane Vandal bu milleti neredeyse kan gölüne sürükleyip işgale götüreceklerdi. Birkaç bin insan Taksim Meydanı'nı ateşe vermişlerdi. Onlar batılın yolcuları bizler hakkın sevdalılarıyız. O yüzden bu millet 30 milyonu ile meydanlarda iken Allah'ın da yardımı ile kimsenin burnu bile kanamadı. Türk milleti Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla bu vatana aidiyet hisseden herkesle partiler üstü bir şekilde mücadele verdi ve bir destan yazdı. Bu 15 Temmuz, A partisinin B partisinin değildir. 15 Temmuz bayrak aşkı ile yanan vatanı müdafaa etmek için ölümü göze alan ve bu topraklara aidiyet hisseden herkesindir" şeklinde konuştu.

Etkinlik, 15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisinin katılımcılar tarafından gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Ahmet Çelik Malazgirt Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title