Haberler

Gates'ten NATO Ülkelerine Irak'la İlgili Uyarı

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Tüm NATO Ülkelerinin ABD'nin Irak'taki Başarısızlığının Sonuçlarını Hissedeceğini Belirtti.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, tüm NATO ülkelerinin ABD'nin Irak'taki başarısızlığının sonuçlarını hissedeceğini belirtti.

Almanya'nın Münih şehrinde uluslar arası güvenlik konferansında konuşan Gates, "ABD ve Irak'taki ortaklarımız başarısız olursa ve Irak'ta kaos yaşanırsa, birliğin her üyesi sonuçları hisseder. Irak'taki kaos ve istikrarlı bir devletin ortaya çıkarılmasında başarısızlık Ortadoğu'da yeni çatışmalar ve hepimize ulaşacak daha fazla terörizmle sonuçlanacaktır" dedi.

Gates, dünkü uluslar arası güvenlik konferansında "ABD'nin kendi ulusal sınırlarını aşarak global güvenliğe yönelik tehlikeyi artırdığını" söyleyen Putin'e bugün aynı konferansta cevap verdi. Gates, "Eski bir soğuk savaşçı olarak dünkü konuşmacılardan biri bana neredeyse nostalji yaşattı" dedi. Sovyetler Birliği'nin çöküşüne tanık olmuş eski bir CIA yöneticisi olan Gates, şöyle konuştu: "Dünkü konuşmacınız gibi benim de fırtınalı bir geçmişim, casusluk mesleğinde bir kariyerim var. Sanırım eski casusların açık konuşmak gibi bir alışkanlığı var."

Gates, dünyanın bugün soğuk savaş zamanına göre farklı ve daha karmaşık olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Rusya'da dahil diğer ülkelerle işbirliğinin genel problemler ve İslami aşırıcılığın meydan okumalarıyla yüzleşmesi gerekiyor."

Gates ayrıca, Putin ve Rusya Savunma Bakanı Sergei Ivanov'un yaptıkları Rusya'ya daveti kabul ettiğini bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "ABD, her hususta kendi ulusal sınırlarını aşıyor. Bu çok tehlikeli bir durum" diyerek, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin ekonomik ve siyasi gücünün arttığını, tek kutuplu dünyanın devam etmeyeceğini ifade etmişti.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title