Haberler

Gates'ten Guantanamo İtirafı

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Beyaz Saray Yönetiminin; Terör Şüphelilerinin Tutuklu Bulunduğu Guantanamo Körfezi'ndeki Cezaevini Kapatma Hedefine Yönelik Önemli Bir İlerleme Kaydetmediğini Söyledi.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Beyaz Saray yönetiminin; terör şüphelilerinin tutuklu bulunduğu Guantanamo Körfezi'ndeki cezaevini kapatma hedefine yönelik önemli bir ilerleme kaydetmediğini söyledi.

Gates, Pentagon'da düzenlediği yıl sonu basın toplantısında, hükümetin, Guantanamo'nun kapatılmasına yönelik çok çeşitli yasal meselelerle uğraştığını kaydetti. Bakan Gates, Guantanamo'daki cezaevinin kapatılmasına yönelik bir soru üzerine, "Kongre'deki her iki parti tarafından paylaşılan bazı yasal endişeler nedeniyle samimi bir cevap vereceğim. Bu yönde çok fazla bir ilerleme olmadı" dedi. Guantanamo'nun 2008 yılı sonuna kadar kapatılma ihtimaline ilişkin bir soruya ise Gates, bu konuda iyimser

olmadığını ifade etti.

Washington yönetimi, 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarının ardından terörle mücadele kapsamında tutuklanan şüphelilerin bulunduğu Guantanamo'nun kapatılmasını istediği yönünde çok sayıda açıklama yapmıştı. Hala 300 şüphelinin bulunduğu Guantanamo, sorgulama teknikleri ve tutukluların mahkumiyet haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle insan hakları örgütlerinin sert tepkilerine hedef oluyor.

(AFP-İB-İB-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title