Haberler

Gates: İran Güvence Verdi

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, İran'ın, Patlayıcı Gönderilmesinin Durdurulması İçin Irak'a Yardım Etme Konusunda Güvence Verdiğini Söyledi.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, İran'ın, patlayıcı gönderilmesinin durdurulması için Irak'a yardım etme konusunda güvence verdiğini söyledi.

Robert Gates, ABD'nin Irak'taki güçlerinin 2 numaralı komutanı Korgeneral Ray Odierno'nun, ''Irak'ta İran yapısı patlayıcılarda azalma görüldüğünü'' açıklamasının ardından düzenlediği basın toplantısında, ''Anladığım kadarıyla İranlılar bu konuda güvence verdi. İnanmalı mı bilmiyorum'' dedi ve bekleyip göreceğini kaydetti.

Irak'ta, İran yapısı patlayıcılar konusunda da Gates, ''Bana göre, bu konudan en üst düzeydekiler haberdar'' diye konuştu.

Irak'ın başkenti Bağdat'tan telekonferansla açıklamalarda bulunan Korgeneral Ray Odierno, İran yapısı patlayıcıların Irak'ta daha az görüldüğünü ve bunun da ''Tahran'dan yapılan sevkiyatlarda azalma olduğu'' anlamına gelebileceğini kaydetmiş ve, ''Son 3 ayda, zırhlıları tahrip gücüne sahip EFP'lerde (Explosive Formed Penetrator) bir azalma görüyoruz. Ekim ayında Irak'ta bu patlayıcılardan (30'u patlamış, 23'ü patlamadan önce ele geçirilmiş olmak üzere) 53 adet, eylül ayında 52, ağustos ayında 78, temmuz ayında ise 99 adet bulundu. İranlılar, EFP sevkiyatı ritmini azaltmış olabilir ama bunu bugün tam olarak söyleyemem. 2 ay sonra daha iyi bir fikre sahip oluruz'' demişti.

Amerikalılar, Tahran'ın Irak'taki Şii gerillalara en kalın zırhlıları bile tahrip edebilen bu silahlardan sağlamakla suçluyor. Sevkiyattaki azalmanın ise, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın ağustos ayı başındaki görüşmelerinden sonra görülmeye başladığına işaret ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title