Haberler

Gata: ''Ecevit'in Durumunda Değişiklik Yok''

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in koma durumunun devam ettiği, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in koma durumunun devam ettiği, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

GATA'dan Ecevit'in sağlık durumuyla ilgili yapılan açıklamada, ''Sayın Bülent Ecevit'in sağlık durumu 01.06.2006 saat 10.30 itibarı ile yapılan açıklamada olduğu gibi devam etmektedir'' denildi.

1 Haziranda GATA'dan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verilmişti:

''Sayın Ecevit'in, 01 Haziran 2006 saat 09.00 itibariyle yapılan değerlendirmeleri sonucunda, bilinci kapalı, spontan solunumu olmasına karşın mekanik ventilatörle, trakeostomi (soluk borusuna yerleştirilen tüp) yoluyla desteklenmekte, spontan göz kırpma ve yutkunma hareketleri gözlenmekte, ağrılı uyaranlarla sol tarafında daha belirgin olmak üzere hareket olmakta, ancak ağrı lokalizasyonu izlenmemektedir. Bu bulgular, sayın Ecevit'in beyin sapı fonksiyonlarının bütünlüğünün korunduğunu, ancak kortikal (tanıma, bilinçlilik) fonksiyonlarının henüz geri dönmediğini düşündürmektedir.

Sayın Ecevit, burun yoluyla midesine yerleştirilen bir tüp yoluyla beslenmektedir. Kan basıncı, ateşi, nabız hızı, akciğer, karaciğer ve böbrek fonksiyonları normal seyretmektedir. Halen sayın Bülent Ecevit'in koma durumu devam etmekte olup hayati tehlikesi sürmektedir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title