Haberler

Gastronomi şehri Afyonkarahisar'da termal oteller misafirlerine yöresel lezzetler sunuyor

Güncelleme:

Gastronomi şehri Afyonkarahisar'da termal oteller misafirlerine yöresel lezzetler sunuyor

Termal Otel Halkla İlişkiler Müdürü Şule Tokpunar:

"Misafirlerimize yöresel lezzetlerimizi sunuyoruz"

Akif Uzun: "Yöresel lezzetler salgın hastalıklara iyi geliyor"

AFYONKARAHİSAR - UNESCO tarafından gastronomi şehri ilan edilen Afyonkarahisar'da termal oteller misafirlerine yöresel lezzetleri sunmaya başladı. Yıl içerisinde binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlayan otellerde en çok kente özgü sucuk, keşkek ve kaymağa ilgi gösteriliyor.

Afyonkarahisar'ın UNESCO tescilli gastronomi kenti seçilmesiyle otellerde gastronomi köşeleri oluşturuldu. Farklı şehirlerden gelerek termal otellerde Afyonkarahisar lezzetlerini tatma imkanı bulan misafirler, doğal ve yöresel yemeklere yoğun ilgi gösteriyor. Göce Köttüsü, Afyon Kebabı, tandır, keşkek, sucuk, kaymak, ekmek kadayıfı ve daha birçok yöresel lezzet termal otellerin büfelerinde beğeniye sunuluyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan termal oteller, açık büfelerinde yöresel yemeklere de yer veriyor.

"Misafirlerimize yöresel lezzetlerimizi sunuyoruz"

Afyonkarahisar'da bulunan bir 5 yıldız Termal Otel Halkla İlişkiler Müdürü Şule Tokpunar, gastronomi şehri Afyonkarahisar'ın yöresel lezzetlerini gelen misafirlere sunmak istediklerini belirterek, açık büfelerine kente özgü yemek ve tatlıları da dahil ettiklerinin söyledi.

Tokpunar, "Dünyada 36 gastronomi şehri var. Afyonkarahisar Türkiye'de 3. şehir olarak gastronomi şehri ilan edildi. Biz de her gün misafirlerimize ilimizin yöresel lezzetlerini tattırmak için bir büfe hazırladık. Bu büfede her gün keşkek, sakala çarpan çorbası, mercimek pilavı, kaymaklı ekmek kadayıfı, arabaşı gibi lezzetlerimizi misafirlerimize tattırıyoruz. Misafirlerimiz bu hizmetimizden oldukça memnun. Çünkü hiç ismini duymadıkları, tatmadıkları yemekleri burada tatmış oluyorlar. Buradan memnun bir şekilde ayrılıyorlar. Ben ilimizin gastronomi şehri ilan edilmesinde destek olan emek veren tüm yetkililere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Afyon mutfağından mahrum kalacaktık"

İstanbul'dan Afyonkarahisar'a tatile gelen Orhan Günyörü, Afyonkarahisar'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "İyi ki de Afyonkarahisar'a gelmişim, gerçekten yöresel yemekler çok lezzetli. Buraya gelmesem Afyon mutfağından mahrum kalacaktım. Bizim ülkemiz bir kere çok güzel. Bizim lezzetli yemeklerimiz var. Ben herkese tavsiye ediyorum, bütün Türkiye'yi gezsinler. Afyon da gerçekten çok güzel ve çok meşhur bence" şeklinde konuştu.

"Bu çorbayı herkese tavsiye ediyorum"

İstanbul'dan tatile gelen Derya Günyörü ise, Afyonkarahisar'ın yemeklerini çok beğendiğini söyleyerek, "Sabah kahvaltısında kaymağı, sucuğu çok güzeldi. Şimdi de erişteli mercimekli çorbasının tadına bakıyorum o da enfes. Korona virüsüyle alakalı da bağışıklık sistemini güçlendireceği için bu çorbayı herkese tavsiye ediyorum" diye belirtti.

"Yöresel lezzetler salgın hastalıklara iyi geliyor"

Arabaşının tadına bakan Akif Uzun ise, Afyon mutfağını yakından takip ettiğini ifade etti. Otellerde yöresel yemeklerin sunulmasının misafirler için bir avantaj olduğunun ifade eden Uzun konuşmasını şöyle sürdürdü: "Otellere gittiğinizde genelde hazır menüler ve restoran yemekleri oluyor. En çok rahatsız olduğumuz nokta da lezzetsiz açık büfeler oluyor. Bunların hiç birini burada görmedik. Burada gayet güzel başarılı bir restoran ve yemek kültürü var. Bunun için de teşekkür ederiz. Arabaşını yuttuk. Canan Karatay hocamızın dediği gibi işte kelle paça, arabaşı bizim yöresel yemeklerimizden. Bunlar gerçekten de şu dönemde hastalıklardan koruyacak özellikle virüslerden salgınlardan koruyacak nitelikte yemekler. Bu kültürleri tekrar hatırlamamızda fayda vardır diye düşünüyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Halkla İlişkiler Termal Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title