Haberler

Gastronomi kentinin vazgeçilmez lezzeti "Nohut Dürümü"

Güncelleme:

Gastronomi kentinin vazgeçilmez lezzeti "Nohut Dürümü"

Nohut dürümü kebabın tahtını sallıyor

Hem doyurucu hem lezzetli hem de ekonomik

GAZİANTEP - Gastronomi kenti Gaziantep'te son yıllarda en çok tercih edilen lezzetlerden biri olan 'Nohut Dürümü' kebabın tahtını sallıyor. Günün her saatinde tüketilebilen nohut dürümü, hem lezzeti hem de uygun fiyatıyla müdavimlerinin vazgeçilmezi olarak dikkat çekiyor.

Türkiye'nin ilk gastronomi kenti olan, birbirinden lezzetli, birbirinden çeşitli yemekleri ve tatlılarıyla ün salan Gaziantep'te son yıllarda revaçta olan 'Nohut Dürümü' hem doyurucu olması hem de uygun fiyatıyla ön plana çıkıyor.

Kentte yıllardır günün her öğününde tüketilen ve son yıllarda ünü Gaziantep'i aşan nohut dürümü lezzetiyle müdavimlerinin Gaziantep'e akın etmesini sağlıyor. Gaziantep'te 12-15 Eylül tarihlerinde yapılacak olan 2. GastroAntep Uluslararası Gastronomi Festivali'nde de tanıtımı yapılacak olan nohut dürümü, 6 liralık fiyatıyla da kebap çeşitlerinin tahtını sallıyor.

Vatandaşların tercihi nohut dürümü

Gaziantep'te 1977 yılından beri nohut dürümü yapıp satan Dürümcü Recep Usta'nın işletmecisi Ahmet Kesen, işletmelerinde pek çok dürüm ve kebap çeşidi olmasına rağmen en çok nohut dürümünün tercih edildiğini söyledi.

"Nohut dürümü tamamen doğal"

Kesen yaptığı açıklamada, "Biz Dürümcü Recep Usta olarak 1977 yılından beri iki kuşaktır nohut dürümü yapıyoruz. Nohut dürümü katkı maddesi olmayan, tamamen doğal bir yemektir. Bu yemek özellikle bölge insanı tarafından çok tercih ediliyor ve seviliyor. Dışarıdan gelen vatandaşlarımız da ilk başlarda biraz garipsese de tadını aldıktan sonra onlar da seviyor" dedi.

Yapılışı uğraş gerektiriyor

Nohut dürümünün yapılışından da bahseden Kesen, "Nohutlar bölgede yetiştirildikten sonra toplanıyor. Biz de toplanan mahsullerden uygun olanları alarak bir gün önceden ıslatıp yumuşatıyoruz. Bir gün sonrasında ise nohutlar ayıklanarak yıkanıp, temizlenir. Ardından da zaman ayarlı büyük kazanlarda sadece tuz eklenerek pişirilir. Sonrasında ise sade ve acılı olarak servise hazır hale getirilir" ifadelerini kullandı.

Hem uygun hem lezzetli

Nohut dürümünün fiyatından bahseden ve Gaziantep'te en çok tercih edilen yemek olduğunu vurgulayan Kesen, "Bir nohut dürümü 6 liraya satılıyor. Bu nedenle de çok tercih ediliyor zaten. Bu haliyle hem alt, hem orta hem de üst kesime hitap edebiliyor. İş yerimizde de pek çok dürüm ve kebap çeşidimiz olmasında rağmen en çok tercih edilen ürünümüz nohut dürümü" şeklinde konuştu.

"Ekonomik, lezzetli, doyurucu"

Nohut dürümünü çok sevdiğini ve çocukluğundan beri yediğini belirten Cihan Tatlı isimli vatandaş ise, "Nohut dürümü Gaziantep'e özgü özel bir lezzettir. Ben de çocukluğumdan beri severek yiyorum. Hem ekonomik hem tadı güzel hem de doyurucu bir lezzet. Hatta çoğu zaman etten daha fazla lezzetli geliyor bize" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Gaziantep Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title