Haberler

    Gastronomi Başkenti Lyon'dan Leziz Tatlar

    Lyon, yılda ortalama 6 milyon kişiyi ağırlıyor.

    Lyon, yılda ortalama 6 milyon kişiyi ağırlıyor. %30'u yabancılardan oluşan bu rakam çoğunlukla kente mutfağı için akın ediyor. Çünkü Lyon dünyanın gastronomi başkenti ve kent yerel tatları keşfetmek için bire bir. Yerel ürünler için şehirde yer alan gıda hali Les Halles Bocuse iyisi yok.

    İki Michelin yıldızlı Şef Mathieu Viannay; "Halde sevdiğim şey Lyon'un midesini oluşturuyor olması. Bakın burada bir şarküteri mabedi var" diyerek halin yiyecek çeşitliliğinden bahsediyor.

    Lyon'da bir çok tanınmış şef ve restoran Les Halles de Lyon'dan alışverişini yapıyor.

    Halde şarküteri standı bulunan bir satıcı ise, alanda müşterilerin özellikle domuz ürünlerinde diledikleri her şeyi bulabileceklerinin altını çiziyor.

    A5: Also, Le Halles Paul Bocuse, the famed French chef at home in #Lyon. Incredible oysters & fresh seafood #JAChat pic.twitter.com/D7lCveZ1uZ— Monica Suma (@MonicaSuma) August 18, 2016

    Lyon'a özel bir tatlı olan pralinli çörekler ise satılmak üzere raflara dizilmiş.

    Dreaming of the fresh brioche in Lyon! So jealous of all the photos from him! #brioche #frenchbakeries pic.twitter.com/eUvlYijwik— Jillian Fonteyne (@Jfonteyne) November 11, 2016

    Şef Viannay ile birlikte alışverişin ardından restorana doğru yola çıkıyoruz. Bocuse Enstitüsü'nün restoranı geleneksel Lyon tatlarını modernize etmesiyle ünlü

    Lyon'un bir nevi sakatat sosisi Andouillette, Norman istridyeleri ve yine Lyon'a özel hamur işi Breton galette hepsi burada servis ediliyor.

    Andouillette for lunch at Bouchon-Comptoir Brunet, Lyon.#piggybits #wolfinlyon pic.twitter.com/hPesMDGIZJ— The Wolf (@TheWolf_Tweets) July 30, 2016

    Şef Mathiue Viannay; "Hep dediğimiz gibi burada suyla yemek pişmez… Bizim mutfağımızda bolca tereyağ, krema bulunur. Lyon mutfağı böyledir" diyerek eşsiz lezzetlerinin sırrını açıklıyor.

    Yemekler servise hazır… Beyaz tereyağı, krema ve havyarın yanı sıra istiridye tadını hatırlatacak bir iyotlanmış hozan serpildi…

    Geleceğin şefleri Lyon'a gelerek işin sanatını öğreniyorlar. Boucuse Enstitüsü 25 yılı aşkın süredir yetenekli şef adaylarını eğitiyor. Dünyanın en iyi otelcilik öğrencileri, aşçılar ve gurmeler Lyon'da bulunan bu enstitüden diplomalarını alıyorlar.

    #Pastry training at Le Canonnier with Chef Laurent Cordonnier from Paul Bocuse Institute #Mauritius #Gastronomy pic.twitter.com/42ZVo5vBWS— Beachcomber Hotels (@Beachcomber_) September 9, 2015

    Bocuse Enstitüsü öğrencileri Şef Tissot önderliğinde, Fransız lezzetlerini müşterilerine sunuyor.

    Fransa kümes hayvanı konusunda zengin ve bölgedeki tüm vahşi mantarlarla dolu tariflere sahip. Bölgenin özel kuzu göbeği ve chanterelle mantarları paha biçilemez.

    Kuzu göbeği mantarının bilinmeyen faydaları... https: //t.co/AaJqrDFsWu— senarslan.com (@senarslancom) December 3, 2016

    İlk Quenelle tarifi ise Lyon'a Floransa'dan gelmiş. Ancak İtalya'dan ithal edilen bu tarif Lyon şeflerince biraz değiştirilmiş.

    La vraie #quenelle de #Lyon, son #histoire, sa #recette ht

    Auteur:

    Tags:Gepost: 21 december 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Michelin Lyon Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title