Haberler

GASKİ, KÖYLERDE 110 BİN METRE SONDAJ KUYUSU AÇTI

Güncelleme:

Kurulan bir ekip ile içmesuyu temini alanında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan GASKİ Genel Müdürlüğü, son 4 yılda 242 yerleşim biriminde 707 adet sondaj kuyusu açtı. Bu kuyularda 110 bin metre sondaj yapan GASKİ, 2 bin 481L/sn insani tüketim amaçlı içmesuyu standardına uygun suya ulaşarak vatandaşların kullanımına verdi.

Gaziantep'in 9 ilçesinin tüm köy ve beldelerinde içmesuyu temini kapsamında su ihtiyacını karşılamak için çalışma yapan GASKİ Genel Müdürlüğü, ayrıca Karkamış ilçesine içme suyu temini için mevcut kaynaklara ilave Fırat Nehri'nde keson kuyu yaparak kaynak artışına gitti.

Bu çalışmaların yanı sıra Suriye'nin Cerablus şehri ve buna bağlı yerleşim birimlerinde de sondaj kuyusu çalışması yapan GASKİ, 13 yerleşim biriminde bin 500 metre sondaj çalışması gerçekleştirdi. Fırat Kalkanı Harekâtında görev yapan Türk askerleri için de içme suyu çalışması yapan GASKİ Genel Müdürlüğü, Gaziantep ve bölge genelinde yaşanan şiddetli kuraklık nedeniyle içmesuyu kaynaklarının gün geçtikçe öneminin arttığı bir dönemde bu alanda yaptığı önemli çalışmalarla vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title