Haberler

    Garry Rodrigues'in Erzincanspor'a Attığı Gol (İzle)

    FutbolArena - Galatasaray, Türkiye Kupası E grubu son maçında sahasında 24 Erzincanspor'u ağırlarken yeni transfer Garry Rodrigues de sarı kırmızılı formayla ilk golünü atmış oldu.

    FutbolArena - Galatasaray, Türkiye Kupası E grubu son maçında sahasında 24 Erzincanspor'u ağırlarken yeni transfer Garry Rodrigues de sarı kırmızılı formayla ilk golünü atmış oldu.

    Garry Rodrigeus'in Galatasaray - 24 Erzincanspor maçında attığı gol

    Maçın başında Podolski'nin golleriyle 2-0 öne geçen Galatasaray sonrasında yediği 2 golle birden şoka uğradı ve müsabaka 2-2'ye geldi. Ancak 27. dakikada Garry Rodrigues golünü attı ve Galatasaray'ı tekrar öne geçirdi.

    24 Erzincanspor ceza sahasında oluşan karambolde topu önünde bulan Rodrigues topu arka direğe yuvarladı ve takımını 3-2 öne geçirdi.

    Galatasaray'da 4. maçına çıkan Rodrigues daha önce Konyaspor maçında ilk asistini yapmıştı. Galatasaray'ın yeni transferi Garry Rodrigues kaç para?

    Galatasaray'ın ara transfer döneminde PAOK'tan 3.5 milyon euro'ya kadrosuna kattığı Garry Rodrigues için Yunanistan'da Larissa kulübünün sahibi Alexis Kougias övgüler yağdırmıştı. PAOK'un sahibi Savvides ile yakın dost olan Kougias, Garry Rodrigues için, "Eğer bu oyuncu Olympiakos'ta oynasaydı en az 10 milyon euro'ya giderdi. PAOK'ta forma giydiği için bu fiyata gitti ve bence ucuza gitti. Garry Rodrigues kesinlikle Avrupa'da önemli yıldız olabilecek kapasitede bir oyuncu." diye konuşmuştu.

    Garry Rodrigues nasıl bir futbolcu? Kariyeri...

    Tam ismiyle Garry Mendes Rodrigues, 27 Kasım 1990'da Hollanda'nın Rotterdam şehrinde doğdu. Rotterdam'ın Schiemond bölgesinde Wijnaldum, Castaignos gibi günümüzün ünlü futbolcularıyla aynı sokakta büyüdü. Kuzeni Jerson Cabral da aynı sokaktaydı. O da futbol hayatını Bastia'da sürdürüyor.

    Feyenoord alt yapısında tutunamadı

    Rodrigues futbola Sparta Rotterdam alt yapısında başladı. 14 yaşındayken Feyenoord'un alt yapısına girdi. Burada 3 yıl kaldı fakat A takıma yükselemedi. 17 yaşında Portekiz takımı Real SC'nin alt yapısına girdi. Burada da 2 yıl kaldıktan sonra 19 yaşında ayrıldı.

    22 YAŞINA KADAR PROFESYONEL OLMADI

    3 yıl boyunca Hollanda'da amatör takımlarda oynayan Rodrigues, Boshuizen formasıyla bir sezonda 25 gol atınca Den Haag'ın dikkatini çekti. 22 yaşındayken Hollanda Eredivisie ekibi Den Haag tarafından denenmeye alındı. Beğenilen kanat oyuncusuyla 1+1 yıllık opsiyonlu sözleşme imzalandı. Ama A takımda tercih edilmedi. Hollanda 2. lig ekibi Dordrecht'e kiralandı.

    ÇIKIŞ BAŞLIYOR

    2012-2013 sezonunda kiralık olarak Dordrecht'te oynayan Garry Rodrigues çıktığı 20 karşılaşmada 5 gol, 5 asistlik performansıyla yıldızlaştı. Bu performansı teklifleri de beraberinde getirdi. Henüz daha sezon bitmeden 10 Şubat'ta Bulgar takımı Levski Sofya, Den Haag'a 300 bin Euro bonservis ödeyerek Rodrigues'i transfer etti. İlk maçında daha 5. dakikada zorlu Botev deplasmanında gol attı. Ama aynı karşılaşmada 35. dakikada rakip takım oyuncusu Minev ile yaşadığı tartışma sonrası kırmızı kart gördü. Yine de sezonun kalan süresinde çıktığı 14 maçta 3 gol, 2 asistle oynadı. 2013-2014 sezonunda ise patlama yaptı. Oynadığı 22 karşılaşmada 11 gol, 9 asistlik katkı sağladı.

    WEST HAM'I REDDETTİ

    Levski Sofya formasıyla sergilediği performansla Avrupa'nın dikkatini üzerine çeken Rodrigues'e İngiltere Premier Lig ekibi West Ham deneme idmanlarına çıkması teklifinde bulundu. Kape Verdeli futbolcu "Sadece kesin olarak sözleşme imzalayacağım takımla görüşürüm" diyerek bu teklifi reddetti. Ocak 2014'te, Levski Sofya'ya gelişinden sadece 11 ay sonra İspanya La Liga ekibi Elche'ye transfer oldu. Elche, Rodrigues'i satın alma opsiyonuyla kiraladı. Sezonun kalanında 5'i ilk 11 olmak üzere 10 maçta 1 gol, 2 asistle oynadı. Performansı yeterli görüldü ve kulübün içinde bulunduğu finansal problemlere rağmen 600 bin Euro ödenerek bonservisi alındı. 2014-2015 sezonu ise onun adına son yılların en kötüsüydü. İlk 11 oyuncusu olarak başladığı sezonda düşen performansıyla yerini kaybetmeye başladı. 15 dakikada iki sarı kart görerek oyundan atıldığı Espanyol mücadelesi kırılma maçı oldu. Artık takımın yedek futbolcusuna dönüştü. Sezon sonunda İspanyol kulübüyle karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshetti.

    PAOK'TA KENDİNİ BULDU

    Elche'den ayrıldıktan 4 dakika sonra Garry Rodrigues, başarılı olduğu Bulgaristan'ın komşusu Yunanistan'ı tercih etti. PAOK ile 3 yıllık kontrat imzaladı. İlk golünü derbide AEK'ya karşı atarak taraftarın gönlünü kazandı. Devre arasında Suudi Arabistan takımı Al Ahli, PAOK'a 1.7 milyon Euro teklif etti. Ama Yunan kulübü, 5 ay önce ücret ödemeden aldığı Rodrigues'i satmadı. Ligi 26 maçta 6 gol, 5 asist ile tamamladı. Attığı gollerin 4'ü kritik karşılaşmalarda geldi. AEK'ya 2 maçta da gol attı. Diğer sayılarını da iki ayrı mücadelede Panathinaikos'a karşı kaydetti. Son golünü Yunanistan'da Şampiyonluk Play-Off'unda son mücadelede Panathinaikos'a karşı kaydetti. 1-1 biten o maçta PAOK, Panathinaikos'a yenilmediği için grubu lider bitirip Devler Ligi ön elemesine katılma hakkı kazandı.

    BU SEZON NE YAPTI?

    Garry Rodrigues için bu sezon önemliydi. Çünkü Elche'de de yarım sezon başarılı olmuş fakat bir sonraki sezon kötü oynamıştı. Ama PAOK ile bu sezona da çok iyi girdi. Ligde 12 maçta 3 gol attı, 5 asist yaptı. Avrupa kupalarında ise çıktığı 10 karşılaşmada 3 gol, 3 asistle oynadı. Toplamda 22 mücadelede 6 gol, 8 asistlik katkısı oldu.

    SON 5 YILDA 3. KEZ TRANSFER OLUYOR

    26 yaşındaki Garry Rodrigues'in kariyerinde dikkat çeken noktalardan birisi çok fazla transfer yapması. Bir takımda uzun yıllar kalmıyor. Bu transferlerin üçünün devre arasına denk gelmesi de dikkat çekiyor. 2013'te Şubat'ta Levski Sofya'ya imza atmıştı. 2014 Ocak'ta da Elche'ye transfer olmuştu. Bu defa 2017 Ocak'ta Galatasaray'ın yolunu tutuyor.

    Riekerink, Sneijder ve Hollanda bağlantısı

    Garry Rodrigues 26 yıllık yaşamının 20 senesini Hollanda'da geçirdi. Kape Verdeli olsa da doğum yeri Hollanda. Haliyle Felemenkçeyi ana dili gibi konuşuyor. Bu bağlamda Galatasaray'da başta teknik direktör Riekerink ve sahadaki patron Sneijder ile iyi anlaşacaktır. Nigel de Jong da takımda kolay iletişim kuracağı futbolculardan birisi olacak.

    MİLLİ TAKIM TERCİHİ

    Rodrigues, Rotterdam'da Kape Verde göçmeni bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmişti. Aile köklerini asla yok saymadı. Ailesi de onu Kape Verde geleneklerine uygun olarak yetiştirdi. Rodrigues, milli takım tercihini de Kape Verde'den yana yaptı. 2013'ten beri milli takımda oynuyor. Çıktığı 16 karşılaşmada 2 gol attı. Kape Verde, 2017 Afrika Uluslar Kupası'nda yer almadığı için Garry Rodrigues için Galatasaraylıların endişe etmesini gerektiren bir durum yok.

    BRUMA'YA BENZİYOR

    Garry Rodrigues 1.72 boyunda, sağ ayaklı, Afrikalı bir kanat oyuncusu. Sadece bu yönüyle bile Bruma'ya çok benziyor. Bruma da 1.73 boyunda ve Portekiz için oynasa da Afrika'nın Gine Bissau ülkesinde doğmuş bir futbolcu. O da tıpkı Bruma gibi hücumun sol kanadında görev almayı seviyor. Ama Galatasaray'da o bölgenin oyuncusu Bruma. Yasin Öztekin açık açık sağ kanatta oynamayı sevmediğini söylemesine rağmen bu durum değişmedi. Garry Rodrigues'in de sağda oynamaya alışması gerekecek.

    Kaynak: Futbolarena.com / Spor

    Galatasaray Hollanda Bruma Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title