Haberler

Garanti Sigorta'nın İsmi "Eureko Sigorta" Olarak Değişiyor

Vrupa'nın Önde Gelen Sigorta Gruplarından Eureko B.v.'nin, Garanti Sigorta'nın Yüzde 80 Oranındaki Hissesini 365 Milyon Euroya Satın Almasının Ardından, Garanti Sigorta'nın İsmi 'Eureko Sigorta' Olarak Değişiyor.

vrupa'nın önde gelen sigorta gruplarından Eureko B.V.'nin, Garanti Sigorta'nın yüzde 80 oranındaki hissesini 365 milyon euroya satın almasının ardından, Garanti Sigorta'nın ismi 'Eureko Sigorta' olarak değişiyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 5 Ekim 2007'den itibaren faaliyetlerine Eureko Sigorta A.Ş. adıyla devam edecek şirketin, Garanti Bankası ile işbirliğinin aynı şekilde devam edeceği ve banka sigortacılığındaki lider konumunun yanı sıra, diğer dağıtım kanallarında da büyüyeceği belirtildi. Kasko, sağlık ve tarım sigortası başta olmak üzere tüm branşlarda ürün çeşitliliğine gidecek olan Eureko Sigorta, 'Garanti' markası ve Eureko B.V.'nin know how'ı ile Türkiye'de sigorta pazarını büyütmeyi amaçlıyor.

Eureko B.V. CEO'su Maarten Dijkshoorn, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Eureko Sigorta'nın gelecek dönem için Türkiye vizyonu ve stratejileri, hızlı bir büyümeye işaret ediyor. Eureko Sigorta olarak hedefimiz, 2012'ye kadar ilk beş, 10 yılda ise sektörün ilk iki şirketi arasında yer almak" dedi.

Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri ise, "Bir yandan güçlü olduğumuz alanlardaki başarımızı devam ettirirken, diğer yandan geliştirilmeye açık alanlarda pazar payımızı ve karlılığımızı artıracağız. Lider konumda bulunduğumuz banka sigortacılığındaki başarımız, Garanti Bankası ile devam eden işbirliğimiz sayesinde devam edecek. İkinci önemli hedefimiz ise acente-broker ve alternatif dağıtım kanallarımızı güçlendirmeye odaklanmak olacak" diye konuştu.

Eureko Sigorta'nın, ürün geliştirmeden dağıtım kanallarının yönetimine kadar her aşamada benimsenmiş olan inovasyon kültürünü, temel strateji olarak sürdüreceğini de kaydeden Utkueri, "Eureko B.V.'nin uluslararası inovasyon merkezi olmak gibi bir hedefimiz var. Eureko Group üyesi olarak uluslararası trendleri daha da yakından takip ederek, müşterimize en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

(CHT-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title