Haberler

Garanti'nin, Konsolide Net Karı 2007'nin İlk Yarısında Yüzde 182 Artarak 1.5 Milyar YTL'ye Ulaştı

Garanti Bankası, Yılın İlk Yarısında Konsolide Net Karını Yüzde 182 Oranında Artırarak 1 Milyar 516 Milyon YTL'ye Çıkardı.

Garanti Bankası, yılın ilk yarısında konsolide net karını yüzde 182 oranında artırarak 1 milyar 516 milyon YTL'ye çıkardı.

Türkiye Garanti Bankası A.Ş., 30 Haziran 2007 tarihli konsolide finansal tablolarını açıkladı. Bankanın 2007 yılının ilk yarısındaki konsolide brüt kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 108 artarak 2 milyar 2 milyon YTL'ye, konsolide net kârı ise, yüzde 182 artarak, 1 milyar 516 milyon 175 bin YTL'ye, yükseldi.

Garanti'nin konsolide aktif büyüklüğü 64 milyar 721 milyon 324 bin YTL seviyesine ulaşırken, konsolide sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 13,5 oldu.

Garanti Bankası'nın konsolide aktif büyüklüğü ise 64 milyar 721 milyon 324 bin YTL seviyesine ulaşırken, konsolide sermaye yeterlilik rasyosu da yüzde 13,5 oldu.

Yasal mevzuat ve uluslararası uygulamalar doğrultusunda, vergi karşılıkları, kredi ve diğer karşılıklar dahil toplam 486 milyon YTL karşılık ayrıldı.

Bankanın özkaynakları yüzde 27'lik artışla 6 milyar YTL seviyesini aşarken, 2007'nin ilk yarısında, Garanti Sigorta ve Garanti Emeklilik hisse satışından kaynaklanan gelir hariç, yüzde 27,4 olan özkaynak karlılığı yüzde 33'e yükseldi.

Nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığıyla reel ekonomiye yapılan destek, yüzde 18 artarak 46,2 milyar YTL'ye ulaşırken, nakdi krediler, 2006 yıl sonuna göre yüzde 18 yükselerek 34,6 milyar YTL seviyesinde gerçekleşti.

YTL krediler yüzde 19, yabancı para krediler ise dolar bazında yüzde 25 artarken, 2006 yılında aktiflerin yüzde 51,2'sini oluşturan kredilerin payı, Haziran 2007 sonu itibarıyla yüzde 53,5'e yükseldi.

Mevduat toplamı ise 2006 yıl sonuna göre yüzde 11 oranında artarak 37,6 milyar YTL seviyesine ulaştı.

Bankanın 2007 yılının ilk yarı performansını değerlendiren Genel Müdür Ergun Özen, "Garanti Bankası, kârlılığını artırarak büyümeye devam ediyor. Sektörde hacimsel ciddi artışların görülmediği bir dönemde, gerçek bankacılığa dayalı stratejilerimiz, rekabeti esas alan anlayışımız, verimliliğe ve risk yönetimine verdiğimiz büyük önem sayesinde net kârımızı yüzde182 artırdık. Özsermaye kârlılığımızı ise, Garanti Sigorta'daki yüzde 80 ve Garanti Emeklilik'teki yüzde 15 oranında hisselerimizin satışından elde

edilen vergi sonrası 669 milyon YTL gelir hariç, yüzde 27'den yüzde 33'e yükselttik. Kredi ve mevduat gibi temel bankacılık ürünlerinde ciddi pazar payı kazandık. Pazar paylarındaki gelişmeden de görüleceği gibi Garanti, bireysel ve KOBİ bankacılığından ticari ve kurumsal bankacılığa kadar tüm iş kollarında son derece başarılı bir performans sergiledi. Bu büyümede, yetkin insan kaynağının, müşteri odaklı yaklaşımının, üstün hizmet kalitesinin yanı sıra bunu benimsemiş müşterilerimizin de büyük payı

bulunuyor" dedi.

Yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da büyük itibar gördüklerini vurgulayan Özen, "Yurtdışında bize duyulan güven, seküritizasyon kredisiyle perçinlendi. Seküritizasyon işlemi çerçevesinde 10 ve 8 yıl vadeli 600 milyon ABD Doları tutarında dış finansmanı çok elverişli koşullarda sağladık. 2007'de, Euromoney, bize 8. kez Türkiye'nin En İyi Bankası ödülünü layık gördü. Dünyanın en saygın finans dergilerinden Global Finance'ın Dünyanın En İyi İnternet Bankası değerlendirmesinde, Garanti, Avrupa'nın En İyi

Bireysel İnternet Bankası seçildi. Derginin 20 yıldır yaptığı değerlendirmeler kapsamında, ilk kez bir Türk bankası bu ünvana layık görüldü. Yurtiçinde ve yurtdışında da gördüğümüz itibar bizi çok mutlu ediyor. Garanti Bankası olarak müşterilerimiz ve paydaşlarımız nezdindeki itibarımızı artırmak için daha fazla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title