Haberler

Garanti'nin İlk Mortgage Uzmanları Mezun Oldu

Garanti Bankası ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Konut Finansmanı Uzmanlığı Sertifika Programı Koordinatörlüğü'nün İşbirliğiyle, Garanti Bankası İçin Özel Tasarlanan "Uygulamalı Konut Finansmanı (Mortgage) Sertifika Eğitimleri" İlk Mezunlarını Verdi.

Garanti Bankası ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Konut Finansmanı Uzmanlığı Sertifika Programı Koordinatörlüğü'nün işbirliğiyle, Garanti Bankası için özel tasarlanan "Uygulamalı Konut Finansmanı (Mortgage) Sertifika Eğitimleri" ilk mezunlarını verdi.

Bilgi Üniversitesi'nde yapılan sertifika töreninde konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Bankası olarak gayrimenkul sektöründe bir ilke imza attıklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemlerde ekonominin olumlu seyrinin devam etmesini ve faiz oranlarının 2008'de yüzde 1 seviyelerine gerilemesini bekliyoruz. Bu sayede, Türkiye'de konut kredileri 5 yıl içerisinde 100 milyar YTL seviyesine ulaşabilecek ve GSMH içinde yüzde 10'a yakın bir pay elde edebilecek" dedi. Mortgage kredilerinin GSMH'deki payının, AB ülkelerinde ortalama yüzde 45'ler seviyesindeyken, Türkiye'de yüzde 4 olduğuna dikkat çeken Özen, "Henüz yolun başında olduğumuzu söylemek yanlış olmaz. Sektördeki büyüme potansiyeline paralel olarak müşteri ihtiyaçları da her geçen gün artacak ve değişecek" diye konuştu.

Garanti Bankası'nın mortgage konusunda piyasa lideri olduğunu ifade eden Özen, şunları söyledi:

"Müşterilerimizle kurulacak uzun vadeli bir ilişkinin en verimli şekilde yürüyebilmesi için, 20'ye yakın mortgage ürününden, en doğru kredi yapılandırmasını oluşturmanın öneminin farkındayız. Bu da uzmanlık gerektirir. Bilgi Üniversitesi ile hazırladığımız 4 günlük program sayesinde, konut finansmanıyla ilgili pek çok önemli konuda satış kadrolarımızı eğitiyoruz. Bundan sonra, emlakçıların da mortgage alanında bilgi sahibi olması için seminerler düzenleyeceğiz. Yalnız Garantilileri değil, emlakçıları da birer 'mortgage uzmanı' yapabilirsek, Türkiye'de bu sektörü çok daha farklı noktalara taşıyabiliriz."

Özen, konuşmasının ardından, Nisan ayında başlayan eğitimlere İstanbul Bölgesi'nden katılan ve yapılan sınavda başarılı olan 156 Garanti Bankası çalışanına, "Başarı Sertifikaları"nı verdi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da tekrarlanacak eğitimlere, toplam 1.435 çalışanın katılması hedefleniyor. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title