Haberler

Garanti Anadolu Sohbetleri

Garanti Anadolu Sohbetleri'nin 37.'si, Bafra Ticaret Borsası Toplantı Salonunda Gerçekleştirildi. Toplantıda, Bafra Tarımı İçin Yeni Fırsatlar Tartışıldı.

Garanti Anadolu Sohbetleri'nin 37.'si, Bafra Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, Bafra tarımı için yeni fırsatlar tartışıldı.

Toplantının açılışını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Bugün Bafra, büyük çoğunluğu 1. ve 2. sınıf arazilerden oluşan topraklarıyla Türkiye'nin önde gelen tarım merkezlerinden biri. Ülkemizde neredeyse tüm tarım merkezlerinin karşı karşıya olduğu sorunlar, Bafra'yı da etkiliyor, ileriye dönük adımlarını zorlaştırıyor. Bafra, daha yüksek hacimlere ulaşmak için verimliliği artırıcı yöntemler uygulamalı. Sulama suyu eksikliğini gidermeli. Bafralı üreticiler, üretimi katma değerli satışa yönlendirecek etkin bir pazarlama stratejisi oluşturmalı" dedi.

Bafra'daki tüm birimlerin işbirliği halinde hareket edebilmenin yöntemlerini geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Karadere, "Böylece Bafra, kısa süre içinde tarımsal üretimini, tarıma dayalı sanayisiyle birleştiren ve ürünlerini dünya pazarlarına ulaştıran güçlü bir yapıya kavuşabilir" diye konuştu.

Garanti Bankası'nın Dünya gazetesi, Bafra Ziraat Odası ve Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlediği toplantının ilk bölümünde, açılış konuşmalarını yapan Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş'in ardından Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ve Avrupa Birliği Hibe Programları Uzmanı Ahmet Sungur birikimlerini paylaştı. Toplantının ikinci bölümünde ise, Rito Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Ünal, Antalya Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersoy Yıldırım ve Tarım Sigortaları Uzmanı Şule Yıldırım birer sunum yaptı.

Dünya gazetesi tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım'ın yönetimindeki toplantının ilk bölümünde, dünya ve Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler ve tarıma yönelik AB hibe programları tartışıldı. Toplantının ikinci bölümünde ise aşılı ürünlerle tarımda verimin artırılması ve ihracata yönelik tarımsal üretim masaya yatırıldı. Ürün paketleme ve depolama özelinde tarımda teknoloji kullanımı ve tarım sigortalarındaki son gelişmeler ayrıntılarıyla açıklandı.

(NA-SA-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title