Haberler

Garanti, 600 Milyon Euro Tutarında Sendikasyon Kredisi Aldı

Garanti Bankası, İhracatın Finansmanında Kullanılmak Üzere Uluslar Arası Piyasalardan 600 Milyon Euro Tutarında Bir Yıl Vadeli Sendikasyon Kredisi Aldı.

Garanti Bankası, ihracatın finansmanında kullanılmak üzere uluslar arası piyasalardan 600 milyon euro tutarında bir yıl vadeli sendikasyon kredisi aldı.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, 21 ülkeden 43 bankanın katıldığı işlem, Garanti Bankası'nın kendi koordine ettiği ilk sendikasyon kredisi olma özelliği taşıdığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, işlemin toplam maliyeti, faiz ve komisyonlar dahil Euribor+yüzde 0.475 olarak gerçekleşti. Toplam talebin 1 milyar euroyu aştığı kredinin imza töreni bugün Londra'da yapıldı, bu işlemle, Garanti Bankası bir yıl vadede en düşük maliyetle borçlanan banka ünvanını korumuş oldu.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, bu kez, bir aracı olmaksızın tüm sendikasyon işlemini koordine ettiklerini söyledi.

Ergun Özen, Garanti'nin bugüne kadar sendikasyon kredilerinde performansı, yaptığı kredi sözleşmeleri ve şartlarının eriştiği olgunluğun uluslar arası piyasalarda önemli oyuncuların takdirini kazandığı ve Garanti'nin koordine ettiği işleme güvenle yaklaşmalarını sağladığını bildirdi. Bu sendikasyonda, katılımcı sayısının bir öncekine göre yüzde 23 oranında arttığını anlatan Özen, şöyle konuştu: "Uluslararası piyasalarda itibarı belgeleyen yüksek katılıma rağmen, işlem tutarını yükseltmedik. Garanti

Bankası'nın itibarı ve karlılığı, Türkiye sınırları dışında da artıyor. Uluslar arası piyasalarda yarattığımız güvenle, ihracatçı müşterilerimize en uygun koşullarla finansman sağlamaya devam ediyoruz."

En son 29 Kasım 2006'da 700 milyon dolar tutarında 2 yıl vadeli sendikasyon kredisi alan Garanti, 2007'nin Şubat ayında 500 milyon dolar tutarında 10 yıl vadeli Sermaye Benzeri Kredi almıştı.

(CHT-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title