Haberler

Gapgiad'dan "Gap Eylem Paketi" Değerlendirmesi

Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (Gapgiad) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Demirdaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dün Diyarbakır'da Açıkladığı Gap Eylem Paketi'ni Değerlendirdi.

Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Demirdaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Diyarbakır'da açıkladığı GAP Eylem Paketi'ni değerlendirdi.

Demirdaş, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantepli sanayici ve işadamlarının paketi yerinde bir çalışma olarak gördüklerini ancak uygulama konusunda endişeli olduklarını belirtti. Demirdaş, GAP bölgesinde bugüne kadar birçok plan ve proje hazırlanmasına rağmen uygulama noktasında sıkıntı yaşandığını ifade ederek, "Hükümetin planı çok güzel. Biz işadamları olarak bu planın arkasında ve destekçisiyiz ancak uygulama konusunda birtakım endişelerimiz var. İnşallah endişelerimiz gurura dönüşür. Projeyi bizim gibi diğer komşu illerin sanayici ve işadamları da takdirle karşılıyor ama onların da bizim gibi birtakım endişeleri var. Örneğin GAP'ın kurulduğu günden bu yana bölgemizde yer alan Barak Ovası ile Harran Ovası'nda sulu tarıma geçilmemesi, bu endişeye yol açan nedenlerden biridir" diye konuştu.

Türkiye'de bu tür büyük proje ve yatırımların devamlılığı için hükümette devamlılığın esas olması gerektiğine dikkat çeken GAPGİAD Başkan Yardımcısı Demirdaş, "Böylesi büyük projelerin tamamlanmasının uzun yıllar aldığını hepimiz biliyoruz. Bunun için siyasi istikrarın yanı sıra devlette ve hükümette de devamlılık esası bulunmalıdır. Başlanan proje 3-5 yıl sonra yarıda kalmamalı. Bizler bunun örneklerini geçmiş yıllarda çok gördük. Ancak bu kez hükümetin daha kararlı olduğunu gördük. İnşallah bölgenin beklentilerine cevap verecek bir eylem planı hayata geçirilmiş olur. Uygulama konusunda sıkıntı yaşanmadığı sürece planın bölgeye, hatta ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

(TB-OÇ-GS-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title