Haberler

Gap Turu ile Mistik Medeniyetlere Yolculuk

Güncelleme:

Gap, tatilbudur.com'un 7 gece 8 günlük bir turuyla doğunun dokuz muhteşem şehrini doyasıya yaşatmaya davet ediyor.


Medeniyetler kenti Antakya'dan, doğunun Paris'i Gaziantep'e, peygamberler şehri Urfa'dan, dinlerin ve dillerin buluştuğu Mardin'e kültür ve tarih dolu bir keşif turu, yüzde 30 indirimle Tatilbudur.com'da sizleri bekliyor.

Tarihte ev sahipliği yaptığı tüm kültürlerin izlerini gururla taşıyan kent Antakya, serüvenin ilk adresi. Armageddon olarak da bilinen ve birçok inanışa göre son dünya savaşlarının merkezi olan Amik Ovası bereketli toprakları ile sizleri karşılıyor.

Asi Nehri kıyısında yer alan şehirdeki dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi olan Antakya Mozaik Müzesi, Yunan mitolojisinin ünlü destanı Daphne ve Apollon'un aşklarının geçtiği Harbiye Beldesi ve Daphe'nin gözyaşları olduğuna inanılan şelaleler ise Antakya'daki rotayı oluşturuyor.

Gaziantep, gezinin bir diğer keşif rotası. Zeugma Mozaik Müzesi, sular altında kalan Zeugma Antik Kenti kalıntılarına ev sahipliği yapıyor. Modern mimarisi ile içinde bulunan tarih öncesi fosil ve mezarlarla adeta tezatların ahengini yaşatıyor sizlere. Bakırcılar Çarsısı, Almacı Pazarı, Zincirli Bedesteni kentin tarihi ve otantik ruhunu koruyan dokuları.

Dünyaca ünlü siyah güllerin yetiştiği topraklar, sular altında kalan Halfeti'yi keşfettikten sonra Fırat'ın sularında tekneyle gezintiye çıkabilir kubbeleri ile ünlü Harran evlerini ve dünyanın ilk üniversitesinin kalıntılarını görebilirsiniz. Balıklı Göl ve çevresindeki gül bahçeleri ise ayrı bir güzellikte.

Mezopotamya kültürlerini tanımaya dinlerin ve dillerin hoşgörü ile beslendiği şehir Mardin ile devam ediliyor. Süryanilere ait Deyrul Zaferan Manastırı'nda ve 4000 yıllık Güneş tapınağında kutsal bir yolculuk yapabilir, Midyat'ın taş evlerle çevrili dar sokaklarında yürürken farklı yaşamları ve kültürleri deneyimleyebilirsiniz.

Dicle'nin eşlik ettiği antik kent Hasankeyf ya da diğer bir deyişle Mezopotamya'nın sular altında kalan hüzünlü kenti belki de yolculuğunuzun en etkileyici duraklarından biri olacak. Mağaralara oyulmuş yaşamlara ve izlerine tanıklık edeceksiniz.

Son olarak da Nemrut'ta gün doğumunu izlemek gezinin en eşsiz deneyimlerinden olacak.

Tarih öncesi medeniyetlerden bugüne ev sahipliği yaptığı tüm kültürleri kucaklayan bu toprakları Tatilbudur.com ile keşfedebilirsiniz. 7 gece 8 gün sürecek olan Gap Tur'u, 599 TL'den başlayan fiyatlarla www.tatilbudur.com'da.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Antakya Mardin Paris Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: 18 Nisan Perşembe Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 18 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title