Haberler

Ganyanın Rekor Talihlisi "Binici", İkramiyesini Aldı

Altılı Ganyan'dan 1 Milyon 306 Bin YTL'lik Rekor İkramiyeyi Kazanan İstanbullu Talihli Cengiz Binici, Çekini Veliefendi Hipodromu'ndan Aldı.

Altılı Ganyan'dan 1 milyon 306 bin YTL'lik rekor ikramiyeyi kazanan İstanbullu talihli Cengiz Binici, çekini Veliefendi Hipodromu'ndan aldı.

Türkiye at yarışı tarihinde dün ikramiye rekoru kırıldı ve İstanbul'dan bir kişi 1 milyon 306 bin YTL'nin sahibi oldu. İstanbul Küçükyalı 495 No'lu bayiye şanslı kuponu yatıran Cengiz Binici, oynadığı 50 YTL'lik kuponla 1 milyon 306 bin YTL'nin sahibi olurken, altılı ganyan tarihinde en yüksek ikramiyeyi kazanan kişi unvanını da kazandı.

Çekini almak için Veliefendi Hipodromu'na gelen Binici, şimdiye kadar pek çok kez altılı tutturduğunu söyleyerek, "Atları ve jokeyleri TV'den iyi takip ederim. Kazanmanın sırrı budur" dedi.

55 yaşında, evli ve üç çocuk babası olan jeoloji mühendisi Cengiz Binici, ikramiyesi ile işini geliştireceğini belirterek, "Bankaya para yatırmam. Ben iş yatırım yaparak insanlara geçim kaynağı oluşturmanın daha güzel ve yararlı olduğuna inanıyorum. 300 kişiye iş sağlarsanız, en az bin kişiyi doyurursunuz" diye konuştu.

STFA'da çalışırken, 1983 yılında, tribün inşaatı için Veliefendi Hipodromu'na geldiğinde ilk kez at yarışıyla tanıştığını anlatan Binici, "O gün oynadığım ikili ile neredeyse yarım maaşım kadar ikramiye kazanmıştım. O günden bu yana fırsat buldukça at yarışı oynuyorum" şeklinde konuştu.

Cengiz Binici, soyadının, süvari olan aile büyükleri tarafından alındığını da sözlerine ekledi.

Kendisini "Şanslı" olarak niteleyen Binici'nin, 2001 yılında, Sayısal Loto çekilişinde de 6'yı bularak 900 milyar lira aldığı öğrenildi.

Bundan önceki rekor ikramiye olan 1 milyon 6 bin 973 YTL, 3 Mayıs 2003 tarihinde Ankaralı bir kişiye verilmişti.

(İST-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Gündem

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title