Haberler

Gana'da Kokainle Yakalanan Türk Asıllı Kız Suçunu İtiraf Etti

Afrika Ülkesi Gana'nın Başkenti Akra'da Uyuşturucu Kuryesi Olmakla Suçlanan Biri Türk Asıllı, 2 İngiliz Kızın Bugün Başlayan Davada Suçlarını Kabul Ettikleri Bildirildi.

Afrika ülkesi Gana'nın başkenti Akra'da uyuşturucu kuryesi olmakla suçlanan biri Türk asıllı, 2 İngiliz kızın bugün başlayan davada suçlarını kabul ettikleri bildirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir uyuşturucu ile mücadele yetkilisi, 610 bin dolar değerindeki kokainle yakalandıktan sonra tutuklanan Londra doğumlu Kıbrıslı bir Türk ailenin kızı 16 yaşındaki Y.V. ile arkadaşının suçlarını kabul ettiğini söyledi. Aynı yetkili, her ikisi de 16 yaşındaki sanıkların davasının 2 Ağustos'a ertelendiğini kaydetti.

Mahkeme salonundan yüzlerini örterek çıkan İngiliz kızların 3 yıldan fazla hapis cezası alabilecekleri belirtiliyor.

Bu arada, İngiliz Yüksek Komiserliği'nden Garry Nicholas gazetecilere yaptığı açıklamada, sanıklara yönelik "suçlamaların resmileştiğini" söyledi.

İngiliz kızlar, 2 Temmuz'da İngiltere'ye uçmak üzere gittikleri Akra Havalimanı'nda uyuşturucu ile mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonda dizüstü bilgisayar çantalarında sakladıkları 610 bin dolar değerindeki kokainle yakalanmışlardı.

Ganalı yetkililer, kızların çantalarında toplam 6.5 kilo kokain ele geçirildiğini açıklamıştı.

(AFP-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title