Haberler

    VALORANT a critical error has occurred hatası nasıl çözülür?

    Güncelleme:

    Son yılların en popüler FPS oyunu haline gelen VALORANT, gün geçtikçe popülerleşmeye devam ediyor. Oyuncu sayısının milyonlar ile anıldığı VALORANT'ta gerek teknik gerekse yazılımsal pek çok hata oyun zevkini engelleyen en büyük problemler haline geliyor. Biz de bu yazımızda oyuncuların en çok karşılaştığı VALORANT a critical error has occurred hatası nasıl çözülür? sorusuna cevap aramaya çalışacağız.

    VALORANT A CRİTİCAL ERROR HAS OCCURED HATASI NEDİR? NASIL ÇÖZÜLÜR?

    İngilizce olarak "a critical error has occurred" şeklinde veya Türkçe olarak "Kritik bir hata oluştu" şeklinde karşınıza çıkabilecek bu hata bilgisayarınızın bir uygulamanın veya tüm sistemin çalışmayı durdurmasına neden olan bir hatayla karşılaştığı anlamına geliyor.

    A CRİTİCAL ERROR HAS OCCURED HATASI NASIL ÇÖZÜLÜR?

    Oyunda karşı karşıya gelebileceğiniz en sevimsiz hatalardan biri olan kritik bir hata oluştu hatyasının net bir çözümü yok. İnternet üzerindeki forumlar, bloglar, destek sayfaları ve videolara göz attığımızda bazı temel adımların bu sorunu giderdiğini görüyoruz.

    Güncellemeleri yapın

    Pek çok oyun hatasının ve performans düşüşünün sebebi birbiri ile uyumsuz veya eski kalmış güncellemeler gösterilebilir. Bu yüzden oyunda hata alıyorsanız ilk olarak VALORANT'ı daha sonrasında Windows ve diğer önemli yazılımların güncel olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

    Yazılımların haricinde ekran kartı ve anakart gibi parçaların da güncel olmaması bazı durumlarda hatalar yol açabiliyor.

    Antivirüs yazılımınızı devre dışı bırakın

    Bu hatayı almanıza sebebiyet verecek başka bir basit detay ise bilgisayarınızı güvende tutmak için kullandığınız antivirüs programları olabilir. Bu yüzden oyuna girmeden önce antivirüs programınızı durdurmayı veya devre dışı bırakmayı deneyin.

    Discord sunucumuza katılmak için tıklayınız

    Reddit kullanıcısından işe yarayan yöntem

    2021 Haziran ayında bir Reddit kullanıcısı olan TrialLotus kendisinin ve başka birçok kullanıcının işine yarayan bir yöntem paylaştı. Biz de sizler için bu adımları Türkçeleştiriyoruz.

    • Windows'u ve grafik kartı sürücülerinizi en yeni sürümlere güncelleyin.
    • Windows + R yaparak ulaştığınız Çalıştır'da services.msc komutu ile açtığınız pencerede VGC'yi kontrol edip, çalıştığından emin olun.
    • Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve VALORANT'ı yeniden açın.
    • VALORANT'ı başlattığınızda Val: -81 hata mesajı vermeli, eğer işe yaramazsa önceki tüm adımları tekrar deneyin.
    • Bilgisayarınızı bir kez daha yeniden başlatın ve VALORANT temiz çalışırsa ve 6. adıma geçmezse Valorant'ı yeniden başlatın.
    • VALORANT'ı kaldırın ve yeniden yükleyin. Başlat -> Ayarlar -> Uygulamalar -> Riot Vanguard ve VALORANT'ı bulun ve kaldırın. Başarıyla kaldırdıktan sonra, güvende olmak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    • Masaüstünüzde veya görev çubuğunuzdaki VALORANT uygulama simgesini açın, VALORANT'ı tekrar indirmenizi isteyecek ve oturum açmanızı isteyecektir. Herhangi bir nedenle VALORANT'ı uygulama simgesinden indiremiyorsanız https://playvalorant.com/ adresine gidin ve yeniden indirin.

    VALORANT tarafından bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenecek ve ardından oyunun çalışması gerekiyor.

    VALORANT a critical error has occurred hatası karşısında bir çözüm bulduysanız yorum bölümünden diğer oyuncular ile paylaşmayı unutmayın.

    Kaynak: Playerbros / Gamegar

    Valorant Haberler

    Bakmadan Geçme

    Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title