Haberler

Apple, App Store'a liste dışı uygulamalar ekledi

Güncelleme:

App Store, yalnızca bağlantı ile erişebilen liste dışı uygulamalara izin verdi. Yapılan bu değişiklik büyük ölçüde işletmelere ve araştırmacılara yönelik olacak.

Apple, App Store'a yalnızca bağlantı ile ulaşılabilecek bir liste dışı uygulamalar özelliği ekledi. App Store'da oyun, sosyal medya, yayın hizmeti, fotoğrafçılık uygulamaları gibi kategorilerde milyonlarca uygulama bulunuyor. Bu uygulamalar App Store'da listelenirken, artık her uygulama App Store'da listelenmeyebilecek.

APP STORE'A LİSTE DIŞI UYGULAMALAR EKLENİYOR

Apple geliştiricilerinin internet sitesinde paylaştığı bir yazıda, "Herkese açık dağıtım için uygun olmayan uygulamalarınızı, yalnızca doğrudan bir bağlantı ile bulunabilir. Listelenmemiş uygulamalar hiçbir Uygulama Mağazası kategoriler, öneriler, grafikler, arama sonuçları veya diğer listelerde gözükmez." sözlerine yer verdi.

Uygulamanızı App Store'da liste dışı hale getirmek için istek göndermeniz gerekmektedir. İsteğiniz onaylandıktan sonra, uygulamanıza erişmek için kullanılabilecek bir bağlantı oluşturulur. Listelenmemiş uygulamalar, bağlantıya erişimi olan herkes tarafından kullanılabilir.

Apple'ın App Store'a getirdiği özellik, aktif olarak YouTube'da da kullanılmaktadır. YouTube'a yüklediğiniz videoları liste dışı hale getirerek yalnızca linke sahip olan kullanıcılar tarafından izlenmektedir.

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Apple Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title