Haberler

Galatasaray, Zorlu Fenerbahçe Derbisinden Galibiyetle Ayrılmak İstiyor

Derbide üstünlük Fenerbahçe'deLigde 124'üncü randevu19 yıllık hasretLigin ilk yarısındaki karşılaşmada olaylar çıkmıştıGalatasaray'da eksikler varKaan ÜLKER / İSTANBUL, - Kadıköy'de 19 yıldır galibiyete hasret olan ve şampiyonluk yolunda puan kaybetmek istemeyen Galatasaray'da hedef...

Derbide üstünlük Fenerbahçe'de

Ligde 124'üncü randevu

19 yıllık hasret

Ligin ilk yarısındaki karşılaşmada olaylar çıkmıştı

Galatasaray'da eksikler var

Kaan ÜLKER / İSTANBUL, - Kadıköy'de 19 yıldır galibiyete hasret olan ve şampiyonluk yolunda puan kaybetmek istemeyen Galatasaray'da hedef Fenerbahçe deplasmanından 3 puanla dönmek.

Rakip sahada son derbisini 2014-2015 sezonu 4 Ocak 2015'te Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği maçta alan Galatasaray, Fenerbahçe karşısına mutlak galibiyet için çıkacak. Ligde bu sezon son 13 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen ve şampiyonluk yolunda Medipol Başakşehir ile olan 6 puanlık farklı kapatmak isteyen sarı-kırmızılılar, bu sezon belki de en önemli maçından 3 puan çıkarmanın peşinde.

DERBİDE ÜSTÜNLÜK FENERBAHÇE'DE

Galatasaray ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de yarın oynanacak derbi maçla tarihte 389'uncu kez karşı karşıya gelecek. Tarihi rekabette galibiyet ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 388 maçtan 146'sını kazanırken, sarı-kırmızılılar ise bu süre içinde 123 kez sahadan galip ayrıldı. İki takım 119 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin attığı 534 gole, Galatasaray 484 golle karşılık verdi. Yalnızca lig maçlarında ise sarı-lacivertliler 156 gol atarken, sarı-kırmızılılar ise 118 gol kaydetti. Galatasaray, rakibine karşı son galibiyetini, 26 Mayıs 2016'daki Türkiye Kupası finalinde 1-0'la elde etti.

LİGDE 124'ÜNCÜ RANDEVU

Galatasaray ile Fenerbahçe, lig tarihinde 124'üncü maçına çıkacak. Fenerbahçe'nin lig maçlarında da üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 123 maçta sarı-lacivertlilerin 50, sarı-kırmızılıların ise 33 kez birbirlerine üstünlüğü bulunuyor. 40 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

19 YILLIK HASRET

Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında Pazar günü Ülker Stadı'nda Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray, rakibini deplasmanda 19 yıldır yenemiyor. Kadıköy'de çıktığı 22 maçta da galibiyet yüzü görmeyen sarı-kırmızılılar, 19 yıllık hasrete son vererek şampiyonluk yolundaki büyük engeli 3 puanla aşmak için ter dökecek.

LİGİN İLK YARISINDAKİ MAÇTA OLAYLAR ÇIKTI

Ligin ilk yarısındaki Türk Telekom Stadı'ndaki maçta Galatasaray, karşılaşmadaki 2-0'lık üstünlüğünü koruyamamış ve mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılmıştı. Karşılaşmada çıkan olaylar sonrası Jailson 8, Roberto Soldado 6, Ryan Donk 6, Badou Ndiaye 5, Garry Rodrigues de 3 maç ceza aldı. Ayrıca Galatasaray'da teknik ekipte de teknik direktör Fatih Terim 10, Hasan Şaş ise 8 maçta takımını yalnız bıraktı.

GALATASARAY'DA EKSİKLER VAR

Zorlu Fenerbahçe maçında Galatasaray'da önemli eksikler var. Evkur Yeni Malatyaspor ile oynanan kupa maçında kırmızı kart gören Luyindama ile ligin 27'nci haftasında oynanan Evkur Yeni Malatyaspor maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşen Marcao, Fenerbahçe karşısında takımını yalnız bırakacak. Sarı-kırmızılı ekipte, bu iki eksiğin yanı sıra Nagatomo ve Mitroglou'nun da durumları belirsiz.

Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısına şu 11 ile çıkması bekleniyor: Muslera - Mariano, Donk, Semih Kaya, Linnes, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Diagne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Galatasaray Fenerbahçe Kadıköy Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title