Haberler

Galatasaray Üniversitesi'nden Van'a Eğitim Desteği

Galatasaray Üniversitesi Eğitim ve Kültür Derneği Tarafından Van'ın Çaldıran İlçesinde Yaptırılan 12 Derslikli Okul, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.

Galatasaray Üniversitesi Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Van'ın Çaldıran ilçesinde yaptırılan 12 derslikli okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İran sınırında bulunan 270 haneli ve yaklaşık 2 bin nüfuslu Çubuklu köyüne 17 bin 300 metrekare üzerine inşa edilen okul; 1 ana sınıfı, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 fen laboratuarı, çok amaçlı toplantı salonu, kütüphane ve yemekhaneden oluşuyor. Köyde düzenlenen ve öğrencilerin şiirler okuması ile başlayan törende bir konuşma yapan Galatasaray Üniversitesi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Müjgan Ünal Erzen, 23 Nisan 2006 tarihinde aldıkları bir duyum üzerine eğitime katkı sunmak amacıyla köye ziyarette

bulunduklarını, köy halkının istek ve duyarlılıklarının ise kendilerini yeni bir okul inşa etmeye yönelttiğini belirtti. Erzen, "Bütün bu heyecan ve destek karşısında köyümüze olan desteklerimiz devam edecektir. Okulumuzun diğer bölümüne spor kompleksi ve hatıra ormanı oluşturacak şekilde ağaçlandırmak projelerimiz olacaktır. Bizler gibi eğitime destek veren sivil toplum örgütlerinin, işadamlarımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın doğu bölgelerimizde ulaşılması zor il, ilçelerdeki köylerimize ulaşarak okul

yaptırmalarını ve bizim gibi 'bu köy bizim köyümüzdür' demelerini istiyoruz. Çünkü bu köy bizim köyümüz, bu köy Galatasaray köyüdür" dedi.

Törende bir konuşma yapan Van Valisi Özdemir Çakacak da, "Mutluyuz, çünkü sevgili öğrencilerimiz yarınlara, geleceğe böyle güzel bir okulda hazırlanacaklar. Mutluyuz, çünkü Galatasaray Üniversitemiz'in eğitim ve kültür derneğinin değerli yöneticileri, İstanbul'dan kalktılar ve ülkemizin en doğusunda diyebileceğimiz bir köyde sevgili yavrularımızın geleceğe hazırlamak amacıyla buraya güzel bir okul kazandırdılar. Bu gerçek vatan sevgisidir. Millet ve insan sevgisidir. Yaptıkları hizmetlerden ötürü

derneğin başta yönetim kurulu başkanı ve üyeleri olmak üzere bütün Galatasaray Üniversitesi camiasına valiliğim adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Çaldıran Kaymakamı Yemen Bayrak ve Van Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kerem Altun da birer konuşma yaptıktan sonra Galatasaray Üniversitesi Eğitim ve Kültür Dernegi Başkanı Müjgan Ünal Erzen ile dernek üyelerine plaketler verildi.

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan 590 bin YTL'ye mal edilen okulun açılış kurdelesi, Van Valisi Özdemir Çakacak, Van AK Parti Milletvekili Kerem Altun, Galatasaray Üniversitesi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Müjgan Ünal Erzen, İlçe Kaymakamı Yemen Bayrak ve İlçe Belediye Başkanı Ferman Yıldırım tarafından kesildi. Binayı dolaşan Vali Çakacak ve beraberindekiler, anasınıfı öğrencilerini ziyaret ederek onlara oyuncaklar dağıttı. Tören, okulda verilen kokteylle son bulurken, okul öğrencileri ellerine

aldıkları Galatasaray bayrakları ile Galatasaray lehine sloganlar atarak, 'Bizler bundan sonra Galatasaraylıyız' dedi.

(MEA-MET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title