Haberler

Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp'ın Basın Toplantısı

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Takımdaki Eksik ve Sakat Oyunculara Rağmen Takımın Bulunduğu Noktanın, Büyük Bir Ciddiyetle Çalıştıklarının İşareti Olduğunu Söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, takımdaki eksik ve sakat oyunculara rağmen takımın bulunduğu noktanın, büyük bir ciddiyetle çalıştıklarının işareti olduğunu söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Galatasaray Kulübü Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ve Yardımcı Antrenör Ahmet Akçan ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Karl Heinz Feldkamp, takımın her geçen gün hırsının ve isteğinin arttığını belirterek, "Antrenmana biraz geç başladık. Kendi aramızda bir toplantı yaptık. Kendilerine bazı şeyler aktardım. Düşüncemiz, önümüzdeki dönemde takımımız ile birlikte çok daha fazla konsantre biçimde, çok daha ağır ve daha çok çalışmak. Kadromuzda olan ama henüz

aramızda bulunmayan 2 oyuncumuzu da bekliyoruz. Afrika Uluslar Kupası'ndalar. Linderoth, sakatlığından dolayı Fransa'da. Bütün bunlara rağmen bu noktada olmamız, büyük bir ciddiyetle çalıştığımızın işaretidir" dedi.

Galatasaray'ın bugünkü antrenmanını Alman televizyon kanalı ARD'nin de izlediğini kaydeden Alman teknik adam, "Böyle büyük kurumların burada olması sık görülmüyor. Biliyorsunuz yoğun bir dönem. Öbür gün Vestel Manisaspor ile başlayacağımız üçlü bir grup var. Ardından Bayer Leverkusen ve daha sonra Konyaspor ile oynayacağız" ifadelerini kullandı.

Feldkamp, devre arasında transfer edilen 2 oyuncunun, beklentilerini karşılayıp karşılamadığı yönündeki bir soruya, "Sayı olarak değil, ama 2 oyuncunun da defansif olması beni memnun etti" cevabını verdi. Yönetim Kurulu ile bir toplantı yaptıklarını kaydeden Alman teknik adam, "Elimizde olan oyuncuları en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Hiç transfer konuşmadan, koyduğumuz hedeflere ulaşacağımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"SABRİ YARIN GALATASARAY'DAKİ ANTRENMANLARINA BAŞLAYACAK"

Daha önce kadro dışı bıraktığı Sarı-kırmızılı futbolcu Sabri Sarıoğlu'nun, Galatasaray için bir değer olduğunu ve sözleşmesinin devam ettiğini belirten Feldkamp, "Sabri'nin kadro dışı kalması, tamamen sportif nedenlerle. Lig, kupa ve Avrupa kupası olarak 17 maçımız var. Bu maçların sayısı artabilir. Sabri yarın Galatasaray'daki antrenmanlarına başlayacak. Özel bir antrenmana tabi tutulacak, Vestel Manisaspor maçının kadrosuna girebilecek olanlar da akşam antrenman yapacak" diye konuştu.

Feldkamp, sakatlıkları geçen Lincoln, Ayhan ve Okan'ın tekrar kadroya girebilecek olmasının kendisini mutlu edeceğini, ancak bunun önümüzdeki Cumartesi günü belli olacağını ifade etti.

Galatasaray'da önümüzdeki ay yapılacak Genel Kurul'da kulüp yönetiminin değişebileceğinin ve bunun kendisini nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine ise Feldkamp, "Bilmiyorum, ama şu ana kadar bana güven gösterildi. Yaptığım işlerle o güvene layık olduğumu sanıyorum. 3 yıllık bir sözleşmem var, ama seçimlerden sonra bir daha düşünmek gerekebilir. Profesyoneliz, işimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Seçimlerden sonra, şu an beraber çalıştıklarımız aramızda olmayabilir, yeni yüzler gelebilir. Gelenlerle de

iyi çalışmalıyız. Seçimler bittikten sonra da lidersek, işimizi iyi yapıyoruz demektir. Gelenlerin benimle ilgili bazı düşünceleri de olabilir, benimle çalışmak istemiyor olabilirler. Benimle çalışmak istemediklerini söyleyebilir ve çekimi de yazabilirler" ifadelerini kullandı.

Alman teknik adam, Almanya'nın Ludwigshafen kentinde 9 Türk'ün öldüğü yangınla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de, "1992 yılında, yine Galatasaray'da çalıştığım dönemde herkesi üzen Solingen faciası yaşanmıştı. O faciadan sonra görüşlerimi çok net koydum. Hatta kendi devletimden yoğun bir eleştiri almıştım. Bu olay ne kadar üzücüyse, şu an Almanya ve Türkiye arasındaki çalışma beni o derece memnun etti. İki ülke yetkilileri de olayın çözümü için çaba sarf ediyor. Ancak sadece üst düzey yetkililerin

başsağlığı dilemesi ve çiçek vermesi, o olayda çok darbe almış insanlara yeterli olmayabilir. Tüm yardımların, samimi bir şekilde, her iki tarafça yapılması gerekli. Bu olay bireysel bir olay olarak değerlendirilmeli. Suçlular varsa da tespit edilmeli" diye konuştu.

(EE-KÇ-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title