Haberler

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim: Kredimizi Yitirdik Ama Şampiyonluğu Kaybetmedik

Ercan ATA - ANKARA / DHAGalatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında 1-0 mağlup oldukları Gençlerbirliği maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında, hem bireysel hem de takım performansı olarak iyi olmadıklarını belirterek, "Bugün zaten oyunun...

Ercan ATA - ANKARA / DHA

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında 1-0 mağlup oldukları Gençlerbirliği maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında, hem bireysel hem de takım performansı olarak iyi olmadıklarını belirterek, "Bugün zaten oyunun kaderini çizen bireysel performans oldu. Takımların performanslarına bakınca her şeyde öndesiniz. Atakta, topa ve oyuna hakim olmada istatistiksel olarak fazlaydık. Açıkçası bugünkü performansla alakalı ben de hayal kırıklığına uğradım" dedi.

Oyuna iyi başlamadıklarını ama pozisyon yakaladıklarını dile getiren Terim, şöyle devam etti:

"Çok adamla savunan bir takımın bu savunma düşüncesini kırmanın tek yolu gol bulmaktır. Gol bulursanız, rakip mecburen size hücum edecektir. Bu da rakibi çok fazla oynamadığı bir oyuna yönlendirmek avantajımız olurdu. Gol bulamadıkça rakibin güveni arttı. Gol bulamadıkça daha çok adamla hücum ettik ve zaman zaman kontratak yedik."

Maçı kazanmaları halinde büyük bir avantajla İstanbul'a döneceklerini vurgulayan Terim, "Avantajla dönebilirdik ama olmadı. Kredimizi yitirdik ama şampiyonluğu kaybetmedik. Galatasaray, zaten pes etmeyecektir. Bize burada bu puanları kaybetmek yakışmadı. 0-0 da olsa kayıptı ama 0-0 bitirmek mağlubiyetten daha iyiydi" ifadelerini kullandı. Terim, sonuca çok üzüldüğünün altını çizerek, "Taraftarlarımız da kusura bakmasın. kötü yerde kırıldık. Bütün maçlarımızı kazanırsak şampiyonuz. Galatasaray, kazanmak için her şeyi yapacaktır. Oyun ve sonuç olarak oyuncularım bazen bana da sürpriz yapıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Terim, hakem Cüneyt Çakır'ın performansıyla ilgili bir soruya ise "Cüneyt hoca ülkenin yetiştirdiği en önemli hakemlerden biridir. Avrupa'daki en ciddi, en önemli maçlara onu veriyorlar. Zaten hakemlerle ilgili konuşmuyorum. Ben işime bakıyorum ve mümkünse böyle konulardan uzak kalıyorum" yanıtını verdi. Fatih Terim, deplasman fobisi yaşayıp yaşamadıkları ile ilgili bir soruyu ise şöyle cevapladı:

"Bu sene varmış gibi görünüyor. Ankara bize deplasman mı? Gayet centilmen bir Gençlerbirliği seyircisi, müthiş bir Galatasaray seyircisi gelmiş. Bunun neresi deplasman? Bu tip bahaneler Galatasaray takımının sığınacağı sebepler değil, biz daha iyi olmalıydık. Bugün buradan şampiyonluk için çok büyük avantaj sahibi olarak dönebilirdik. Sebepleri ortadan kaldırmak lazım. Ülkemizin en büyük sıkıntılarından biri budur, herkesin bir bahanesi var." Spor Toto Süper Lig'in 29'uncu haftasında oynayacakları Medipol Başakşehir maçıyla ilgili görüşlerini açıklayan Terim, "Liderliği tekrar almamız için sahamızdaki bu avantajımızı kullanmamız lazım. Rakiplerimizden biri de Medipol Başakşehir. Bunu yapalım ki tekrar liderliği alalım. Onlar da liderliği vermemek için uğraşacak. Güzel bir maç olacak diye tahmin ediyorum. Yenebilir miyiz, evet yeneriz ama böyle oynayarak değil. İnşallah pazar akşamı bu mutluluğu yaşarız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Gençlerbirliği Galatasaray Fatih Terim Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title