Haberler

    Galatasaray Sil Baştan!

    UEFA Finansal Yargı birimi, Sarı-Kırmızlılar ile yapılan sözleşmenin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

    MİLLİYET SPOR SERVİSİ

    Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz, Porto yenilgisinin ardından bu kez de UEFA şokuyla karşılaştı. Cim-Bom'un finansal fair play ile ilgili yaptığı anlaşmanın yeniden incelenmesi istendi ve sarı-kırmızılılar bir kez daha ceza tehlikesiyle karşı karşıya geldi.

    Galatasaray'ın UEFA ile yaptığı finansal fair play anlaşmasında bariz hatalar olduğuna dikkat çekildi, sözleşmeyi inceleyen UEFA Fair Play Yargı Birimi yeniden görüşülmesi için dosyayı İnceleme Birimi'ne geri gönderdi.
    Porto deplasmanında iyi oynamasına rağmen Portekiz'den puansız dönen sarı-kırmızılılar, dün de UEFA'dan gelen haberle şoke oldu. Finansal Fair Play Komitesi ile yapılan anlaşmanın ardından ceza almayan, sadece sözleşmedeki kısıtlamaları uygulamaya koyan Cim-Bom, her şeye yeni baştan başlayacak ve yine yetkilileri ikna etmek için uğraşacak. UEFA'nın resmi sitesinden yapılan flaş açıklamada, dosyayı inceleyen UEFA Finansal Fair Play Yargı Birimi'nin anlaşmanın yeniden incelenmesi istendiği duyuruldu. Finansal Kontrol Kurulu'na gönderilen yazıda, Galatasaray ile yapılan anlaşmanın ve tüm dosyanın incelendiği, yeniden gözden geçirilmesinin talep edildiği kaydedildi.
    Dört seçenekten biri
    Kurallara göre bir anlaşma ancak "bariz bir hata" içermesi durumunda "Yargı Birimi"ne ulaştırılıyor. Bunun sonrasında da dosyayı inceleyen birim ya sözleşmeyi aynen onuyor, ya tamamen reddediyor ya da değiştiriyor. Birim ayrıca dosyayı yeniden görüşülmesi için başmüfettişe iade edebiliyor. Birim, Galatasaray'ın dosyası için son seçeneği tercih etti.

    Yeniden gözden geçirilecek bu anlaşmanın süreç içerisinde geçerli olduğu, 13 Haziran 2018 tarihinde yapılan sözleşmenin şartlarının devam ettiği de duyuruldu. Yeniden inceleme süresi, UEFA Finansal Kontrol Kurulu tarafından tamamlanınca yeni bir karar verilecek.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Galatasaray Porto Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title