Haberler

Galatasaray Muradına Erdi

Galatasaray Kulübü, Ali Sami Yen Stadı ile Seyrantepe Arazisini Takas Etmek Amacıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (Gsgm) ile Ankara'da Protokol İmzaladı. Özhan Canaydın, Stadın 18-20 Ayda Tamamlanacağını Ümit Ettiğini Söyledi.

Galatasaray Kulübü, Ali Sami Yen Stadı ile Seyrantepe arazisini takas etmek amacıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile Ankara'da protokol imzaladı. Özhan Canaydın, stadın 18-20 ayda tamamlanacağını ümit ettiğini söyledi.

GSGM'nin Kızılay binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, GSGM Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile Galatasaraylı yöneticiler Işın Çelebi ve Prof. Dr. Mehmet Helvacı katıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, yaptığı konuşmada, Seyrantepe arazisi üzerine Galatasaray tarafından yapılması planlanan stadyumla ilgili resmi sözleşmenin imza töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Şahin, şöyle konuştu:

"Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı ile Seyrantepe arazisinin takas edilmesine ilişkin GSGM ile bir protokol imzaladı. Bu protokol gereği Seyrantepe arazisi üzerine yapılacak olan stadyumun kullanım hakkı Galatasaray'a verilmiş oluyor. Bu sözleşmenin hemen akabinde de GSGM, Toplu Konut İdaresi ile Ali Sami Yen Stadı'nın yerine konut yapılmasına ilişkin bir protokol imzalayacak. GSGM ile Galatasaray arasında Türk futbolu için böylesine hayırlı bir sözleşmenin imza töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duydum."

GSGM Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay da protokolu imzalarken, bu stadın Türk futbolu için büyük başarılara vesile olmasını dilediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu stattan hem Galatasaray'ın hem de Türk futbolunun çok başarılı sonuçlar almasını temenni ediyorum. İnşallah bu statta Galatasaray, daha önce kazandığı UEFA Kupası gibi büyük başarılara imza atar."

52 BİN KAPASİTELİ OLACAK

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ise Türk sporu ve Galatasaray camiası için çok önemli bir anlaşmayı imzaladıklarını dile getirerek, “Türk sporu için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Mayıs sonu itibariyle ihalesini bitireceğimiz ve 24 ay sonra da tamamlanması planlanan stadın günümüz teknolojileriyle 18-20 ay arasında bir sürede biteceğini tahmin ediyorum. Bu stat, Türk sporuna hizmet edecek bir stat olacaktır” dedi.

Canaydın, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaşanan bazı sıkıntıların kendileri için büyük tecrübe olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"52 bin kapasiteli bu stadın çok amaçlı olmasını, 35 gün değil 100 günlük bir kullanımı olmasını istiyoruz. Olimpiyat Stadı'nda yaşadıklarımızı örnek alarak Seyrantepe'nin yan yollarının yüzde 70'lik kısmını inşaata başlamadan tamamlattık. Metro'nun son istasyonunun da stadın orada olacağını ve bu metrodan saatte 45 bin kişinin taşınacağını yetkililer söylüyorlar. Bu istasyonun da stadın bitiminden önce tamamlanacağını yine yetkili ağızlardan öğreniyoruz."

Özhan Canaydın, "52 bin kapasiteli stadı doldurabileceğinizi düşünüyor musunuz" diye soran bir gazeteciye ise "80 bin kişi kapasiteli Olimpiyat Stadı'nı doldurmuş bir kulübüz. 52 bini de rahatlıkla dolduracağımıza inanıyorum" karşılığını verdi.

Canaydın, görev süresinin dolacağı 2008 yılına kadar Galatasaray'ın başında kalacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title