Haberler

Galatasaray Lisesi 1964 Mezunları Madalya ve Beraatlarını Aldı

Güncelleme:

Galatasaray Eğitim Vakfı'nın düzenlediği, Galatasaray Lisesi'nin 533. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları ve 75. yıl ve 50. yıl mezunlarının Madalya ve Berat Töreni, 7 Aralık 2014 Pazar günü Galatasaray Lisesi'nde gerçekleşti.

Galatasaray Lisesi'nin 533. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları ve 75. yıl ve 50. yıl mezunlarının Madalya ve Berat Töreni, 7 Aralık 2014 Pazar günü gerçekleşti. Galatasaray Eğitim Vakfı'nın 33. Kuruluş Yıldönümü'ne denk gelen kutlamada, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Polat Bengiserp, Galatasaray eski başkanlarından ve geçmiş dönemde İçişleri Bakanı olarak da görev yapan Ali Tanrıyar, 75. yıl mezunlarını temsilen Fuat Diriker ve 50. yıl mezunlarını temsilen Hasan Ali Öndül birer konuşma yaptılar.
Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç törendeki konuşmasında; "Bugün 33. yılını kutladığımız geleneğimizi hem gençlerimize bir şeyler öğretmek hem de Galatasaraylılar olarak birbirimizden kopmadığımızı göstermek için devam ettiriyoruz. Galatasaray Eğitim Vakfı örnek bir kurum ve bu kurumun dimdik ayakta durmaya ihtiyacı var. Bu seneki ödül törenimize 50.yıl mezunu 78 kişi, 75. yıl mezunu 14 kişi aramızda." dedi.

Konuşmasında Galatasaray Eğitim Vakfı'nın 236 proje imza attığını ifade eden Kıraç, "Vakıf kuruluşundan bu yana 236 proje için toplamda 304 milyon dolar harcandı.Bu zamana kadar Galatasaray'ın bütün eğitim kurumlarından 12 bin 454 kişi mezun oldu. 2014 yılı itibariyle Galatasaray'da 5 bin 647 öğrenci eğitim görmektedir. "şeklinde konuştu.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Duygun Yarsuvat'ın katılımıyla Tevfik Fikret Salonu'nda, Atatürk, silah arkadaşları ve vefat eden Galatasaraylılar için saygı duruşu ile başlayan program, konuşmaların ardından Özhan Canaydın Spor Ödülleri'nin sahiplerine verilmesiyle devam etti. Törende ayrıca bu yıl ilk kez 75. yıl ve üzeri mezunlar da madalya aldılar. Program, 50. yıl mezunlarının Galatasaray Eğitim Vakfı Başkan Yardımcıları Candan Erçetin ve Muharrem Yılmaz tarafından verilen Madalya ve Berat Töreni ile son buldu.

Galatasaray Spor Kulübü Kürek Takımı'ndan Enes Kuşku, Galatasaray Lisesi'nden Milli Voleybolcu Didem Kale, Galatasaray Üniversitesi Erkek Voleybol Takımı, 2014 Yaz Gençlik Olimpiyatları'nda Judo dalında altın madalya alan Melisa Çakmaklı Özhan Canaydın Spor Ödülü'ne layık görüldü.

Atatürk'ün Galatasaray Lisesi'ni ilk ziyaret ettiği 2 Aralık 1930 tarihi anısına, Aralık ayının ilk Pazar günü düzenlenen Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları'nda, Galatasaraylılar her sene olduğu gibi geleneksel Galatasaray Pilavı yiyerek özlem giderdi.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Galatasaray Spor Kulübü Mustafa Kemal Atatürk Özhan Canaydın İnan Kıraç Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title