Haberler

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Arıboğan.

Galatasaray KULÜBÜ İCRA KURULU BAŞKANI ARIBOĞAN: "SPORCULARIMIZ, TÜRKİYE'DEKİ HUKUK SİSTEMİ İÇİNDE HAKLARINI ARAYACAKLARDIR"

"MELO İNŞALLAH BU SEZON DA TAKIMA ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNACAKTIR"

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, TFF Tahkim Kurulu'nun sarı kırmızılı futbolcuların AB vatandaşı ülke sporcusu olarak yerli statüsünde oynama isteğini reddettiğini belirterek, sporcuların Türkiye'deki hukuk sistemi içinde haklarını arayacaklarını söyledi.

Sarı-kırmızı Platform Derneği tarafından Kozyatağı'ndaki Byotell'de düzenlenen iftar yemeğine katılan Lutfi Arıboğan, üyelere yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bütün Galatasaraylıların gurur duyduğu, çok güzel bir sezonu geride bıraktık. İnşallah yine bu kadar başarılı geçecek bir sezona başlayacağız. Başta futbol olmak üzere bir çok branşımızda tarihi başarılar elde ettik. Yeni sezonda 6 branşımızda 8 takımımız, kendi alanlarının Şampiyonlar Ligi'nde mücdele edecek. Galatasaray, gurur vermeye devam ediyor. Türk futbolunun sorunlu dönemlerinde Galatasaray, kulübüyle ve camiasıyla Türk sporunun liderliğini yapmaya devam ediyor."

Arıboğan, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun, sarı-kırmızılı oyuncular Aurelian Chedjou, Dany Nounkeu, Wesley Sneijder, Johan Elmander, Didier Drogba, Albert Riera ve Nordin Amrabat'ın Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke vatandaşı olarak yerli statüsünde oynama taleplerini reddetmesiyle ilgili de şöyle konuştu:

"Konu sadece Galatasaray'ı ilgilendirmiyor. Biz AB'ye tam üye olmak isteyen bir ülkeyiz. TFF Tahkim Kurulu bugün, AB üyesi ülkelerin sporcularının Türkiye'de yerli statüsünde oynama başvurularını reddetti. Aslında kararda ilginç bölümler var. Kurul, süre aşımından dolayı reddettiğini belirtmiş ama aynı zamanda bu konuda karar almaya yetkili olmadığını da vurgulamış. Hukuki süreç devam edecektir. Sporcularımız, Türkiye'deki hukuk sistemi içinde haklarını arayacaklardır. Nasıl Türk sporcular AB ülkelerinde yerli olarak oynayabiliyorlarsa, yabancılar da aynı şekilde bizim ülkemizde oynayabilmelidir. Konu, hukuki süreç neticesinde sonuca ulaşacaktır. Oyuncularımız önce Turkiye'deki hukuki yoları deneyecekler ve yargıya başvuracaklardır."

Lutfi Arıboğan, Galatasaray'ın üç yıllığına yeniden kiraladığı öğrenilen ve durumu henüz resmi olarak açıklanmayan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo'nun bugün İstanbul'a geldiğinin aktarılması üzenine, "Melo, hoş geldi. Herkes bekliyordu. Geçen seneye göre erken geldi ama gelmesi gereken tarihe göre de yine geç geldi diyebiliriz. Hem camiamız hem de teknik heyetimiz kendisini bir an evvel aramızda görmek istiyordu. İnşallah takıma bu sene de önemli katkılarda bulunacaktır" dedi.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS), Fenerbahçe ile Beşiktaş'a verdiği Avrupa kupalarında men cezasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı alması konusunda ise Arıboğan, "Bu hukuki bir konu ve ben hukuk uzmanı değilim. Konunun benimle ilgili bölümlerine cevap verdim. Gerekirse de cevap vermeye devam ederim. Hukuki bölümünü ise takip ediyoruz. Sonucunu hep birlikte değerlendiririz" diye konuştu.

Sarı-kırmızı Platform Derneği Başkanı Esat Akbülbül ise, Galatasaray Kulübü'ne katkı verebilmek için projeler geliştirmeye uğraştıklarını ifade ederek, "Gelecek dönemler içinde Avrupa'da da kupalara ambargo koyacağımıza inanıyoruz. Yeter ki futbolumuzda yanan bu ateş üflenerek söndürülmeye çalışılmasın. TFF de bu ülkede tüm takımların federasyonu olmalı. Biz dernek olarak Galatasaray yönetiminin yanında ve emrindeyiz" diye konuştu.

Akbülbül, iftar yemeğinin ardından Lutfi Arıboğan'a bir plaket takdim etti. - Sporcularımız

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Avrupa Birliği Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title