Haberler

Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat Açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, sarı-kırmızılı kulübün eski başkanı Ünal Aysal için "Galatasaray uçağının pilotu Alplerin üstünden paraşütle atladı, biz de içinde bulunan Galatasaraylılar olarak uçağı Yeşilköy'e indirdik" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, sarı-kırmızılı kulübün eski başkanı Ünal Aysal için "Galatasaray uçağının pilotu Alplerin üstünden paraşütle atladı, biz de içinde bulunan Galatasaraylılar olarak uçağı Yeşilköy'e indirdik" dedi.

Yarsuvat, NTV Spor'da katıldığı programda gündemle ilgili açıklamalar yaptı. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Ünal Aysal'ın kulübü bırakıp gittiğini iddia ederek, şunları söyledi:

"Ben bırakıp gittiğini düşünüyorum. Otobüs yoldayken birdenbire şoför bırakıp gider mi? Geldiğimizde Galatasaray başıboş durumdaydı. Tüzük yükümleri çiğneniyordu. Buna mani olmak için ciddiyet gelsin diye, 210 gün için göreve geldik. Galatasaray uçağının pilotu, Alplerin üstünde paraşütle atladı, biz de içinde bulunan Galatasaraylılar olarak uçağı Yeşilköy'e indirdik. 23 Mayıs'ta yapılacak seçimde ekip değişecek. Yeni ekip uçağı kaldırırken zorlanmaz."

Galatasaray'ın şu anki mali durumu hakkında bilgi veren Yarsuvat, sarı-kırmızılı futbol takımının 2016'da Avrupa kupalarına katılmama riski olmadığını anlatarak "Galatasaray, obez bir çocuk gibiydi. Kadrolar şişmişti. Biz indirdik. Masrafları kıstık diye eleştiri de aldık. Galatasaray, UEFA kriterlerine uyar. Biz, bunu sağladık. 2016 yılı için Avrupa kupalarına gitmeme tehlikesi vardı ama şimdi yok" diye konuştu.

"Prandelli'yi hiç beğenmedim"

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Ünal Aysal döneminde yapılan teknik direktör değişikliklerini de eleştirerek, şunları kaydetti:

"Galatasaray üst üste şampiyon oldu ama antrenör değişikliği yaptık. Yönetim kurulu değişikliği yaptık. Türkiye'nin en iyi antrenörünü ben değiştirmem. Gerçi şu an da benim için Türkiye'nin en iyi antrenörü Hamza Hamzaoğlu. Mancini'yi beğenmedim, Prandelli'yi hiç beğenmedim. Prandelli İtalyanca dışında bir dil bilmiyordu. Tazminatı konusunda şartları yerine getiremedi diye savunmamızı yapıyoruz. Avrupa kupalarında ve ligde başarı isteniyordu. Kalktı beyanat verdi, 'Galatasaray'ın işi Avrupa'da değil, Türkiye'de' diye. Gelen gidenden 4 yiyorduk. Halk arasında '4 çeker' denmeye başlanmıştı bize."

Sarı-kırmızılıların Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder'in İtalyan teknik adamlar Roberto Mancini ve Cesare Prandelli döneminde içine kapandığını aktaran Yarsuvat, "Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ün faydaları büyük. Bu arkadaşlar gelmeden önce Sneijder içine kapanmış bir adamdı. İtalyanlar, Sneijder'in kimyasını bozmuştu. Şimdi Abdurrahim'le tavla oynuyor, taraftara üçlü çektiriyor. Türk oldu" şeklinde konuştu.

"Yüzde 34 şampiyonuz"

Duygun Yarsuvat, Spor Toto Süper Lig'de lider durumda bulunan Galatasaray'ın şampiyonluk şansının rakiplerine oranla biraz daha fazla olduğunu savundu.

Mali durumla başa çıkabilmek için başarının gelmesinin altını çizen Yarsuvat, "Şampiyon olursak mali olarak ezikliğimiz ortadan kalkar. Kulüp başarılarla, yetiştirdiği oyuncuları satarak para kazanır. Gönlüm Galatasaray'ın şampiyon olmasından yana. Ligin üst seviyeleri mehter takımı gibi. Üç ileri, bir geri gidiyor. Sezon sonu ne olacağını bilemiyorum ama yüzde 34 biz şampiyon oluruz. Oynanan oyundan memnunum ama bazen maçlarda eziyet de çekiyorum. 3-0'dan 3-2 olduğu zaman eziyet çekiyorum" ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek'in başkan adaylığı

Duygun Yarsuvat, şu anda kendi yönetiminde olan Dursun Özbek'in 23 Mayıs'ta yapılacak seçimde başkan adayı olmasını desteklediğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dursun Özbek'in takımın başarısındaki katkısını unutmamak lazım. Çok akıllı, kulübün maliyesinin başına geçen, ödemeleri yaparken ilgi gösteren bir adam. Çok güveniyorum ve faydalı gördüğüm için adaylığını destekliyorum. Ali (Dürüst) ve Abdurrahim'e (Albayrak) 'devam edin' önerisinde bulunuyorum. Gönlüm istiyor ama onlar karar verecek. Ben, en fazla ikna etmeye çalışırım. Seçimden sonra da güçlü bir Galatasaray olacaktır. Kimse şüphe duymasın."

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç için "seçimlerde etkisi oluyor, aday gösterdiği seçiliyor" görüşüne katılmadığını vurgulayan Yarsuvat, "İnan Kıraç sadece eğitime karışır. Kulübe karışsa ve aday olsaydı herkes onu seçerdi. Öyle bir algı var ama İnan'ın böyle bir isteği yok. Bir kere yaptı ve Ünal Aysal'ı lanse etti. '100 milyon doları var, verecek' dedi, ona uydular ama sonra sonucu gördüler. Her branşta şampiyon oldu ama mali durumdan dolayı bıraktı gitti" değerlendirmesinde bulundu.

"Fenerbahçe Kulübü'nün 1 milyon üye projesi yanlış"

Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe Kulübü'nün "1 Milyon Üye" projesinin yanlış olduğunu savundu.

Projeyle ilgili görüşlerini açıklayan Yarsuvat, "Fenerbahçe'nin 1 milyon üye projesi doğru değil. Ne verecek o 1 milyon üyeye? Bilet almak için ön sırada yer mi verecek? Zaten senin stadın 50 bin kişilik. Bunların kaçına vereceksiniz? Bir milyon kişi gelip oy verecek, yönetici seçecek mi?" dedi.

Sarı-lacivertli futbol takımının otobüsüne geçen hafta yapılan silahlı saldırıyı "sersemce ve aptalca" diye nitelendiren Yarsuvat, "Fenerbahçe, Türkiye'de ve Avrupa'da ses getiren bir takım. Türkiye'yi zora sokmak için terörist saldırısı olabilir. İkincisi de fanatik bir hareket olabilir. Eğer ikincisiyse bizim çok ciddi olarak düşünmemiz gerekiyor. Buna sebebiyet veren yöneticiler, gazeteciler, futbolculardır. Seyirciyi saymıyorum, çünkü onları tahrik eden bu üç ayaktır" şeklinde konuştu.

Başkan Yarsuvat, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Süper Lig'e bir hafta ara vermesini de doğru bir mesaj olarak gördüğünü kaydetti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın "3 Temmuz" sürecinde yanlış mahkemede yargılandığını savunan Yarsuvat, şunları kaydetti:

"3 Temmuz sürecinde şikenin yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Buna mahkeme karar verecek. Bildiğim bir şey var, bu suçun yargılaması özel yetkili mahkemelerin görevleri içinde kalmıyor. Burada yargılandığı için 'bu bir komplodur' dedim. 'Silahlı örgüt' dediler, sonra 'örgüt var, silahlı örgüt yok' dediler. Silah yoksa bu asliye hukuk mahkemesinin içinde kalan bir şeydir."

"Arroyo bizden kazandığı paralarla kulüp aldı"

Duygun Yarsuvat, son olarak basketbol takımlarının içinde bulunduğu maddi durumu değerlendirdi.

Sarı-kırmızılıların eski oyuncusu Carlos Arroyo'nun kulüpten 4,5 milyon dolar kazandığını ancak 500 bin doları yatmadığı için gittiğini anlatan Yarsuvat, "(200 bin dolarını verelim, diğerini sonra veririz) dedik. Kabul etmedi. Porto Riko'da bir kulüp satın almış. Bizim paramızla aldı" diye konuştu.

Geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi final serisinin son maçına çıkmamalarını da yanlış bir karar olarak değerlendiren Yarsuvat, gelecek sezon basketbol takımlarının tamamen Türk sporculardan kurulu olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Duygun Yarsuvat Galatasaray Ünal Aysal Yeşilköy Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title