Haberler

    Galatasaray'ın İlk Rakibi Lokomotiv Moskova

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 15. kez gruba kalan Galatasaray, bu sezon D Grubu'ndaki ilk sınavını Lokomotiv Moskova karşısında verecek.

    Galatasaray, bugünkü Lokomotiv Moskova maçıyla tarihinde 272. Avrupa maçına çıkacak. Oynanan 271 karşılaşmada 98 galibiyet elde eden sarı-kırmızılılar, 102 mağlubiyet yaşadı. 71 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Avrupa arenasında rakip fileleri 370 kez havalandıran sarı-kırmızılar, kalesinde ise 404 gole engel olamadı.

    Sadece bir galibiyet

    Türk ve Rus futbol takımları, bugün Galatasaray-Lokomotiv Moskova mücadelesiyle 39. kez karşılaşmış olacak. Bundan önce oynanan 38 maçın 8'ini Türk, 18'ini Rus ekipleri kazandı, 12  müsabaka ise berabere bitti. Galatasaray, Rus takımlarıyla oynadığı 8 müsabakanın sadece birini kazanırken, 5'ini kaybetti, 2'sinde berabere kaldı. Aslan'ın tek galibiyeti Lokomotiv Moskova'ya karşı oldu.

    Cim-Bom'da dev prim

    Galatasaraylı futbolcular Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başlamaları halinde hatırı sayılır bir para kazanacak. Maçın alınması halinde sarı-kırmızılı yönetim futbolculara toplamda yaklaşık 10 milyon liraya yakın bir parayı prim olarak dağıtacak. Beraberlikte ise teknik kadronun raporuna göre hareket edilecek.

    Emre müjdesi

    Galatasaray Lokomotiv Moskova maçının hazırlıklarını dün akşam yaptığı antrenmanla tamamlayarak kampa girdi.

    15 dakikası basına açık gerçekleşen antrenman öncesi teknik direktör Fatih Terim'in takımı saha ortasında toplayarak bir konuşma yapması dikkat çekti. Diğer taraftan Kasımpaşa maçında sakatlanan ve bir süredir ayrı çalışan Emre Akbaba da dünkü antrenmanda takımla beraber çalıştı. Bu gelişme üzerine Terim'in genç futbolcuyu 11'de oynatma kararı aldığı belirtildi.

    Galatasaray seferberliği

    Rusya Süper Ligi'nde kötü günler geçiren Lokomotiv Moskova, Galatasaray karşısında moral arıyor. Karşılaşmadan 2 gün önce İstanbul'a gelen Rus ekibi, adeta motivasyon turuna çıktı. Ligde 7 maçta sadece 2 kez kazanabilen Rusya'nın son şampiyonu, 2 maçtır da kazanamıyor. İstanbul'da çıkış arayan Lokomotiv Moskova'da tam takım halinde kampa girildi. Cezalı Smolov bile kafileye alınırken, takımın kenetlenmesi için hamleler yapıldı.

    Öte yandan, Lokomotiv'in kulüp kanalı ve sosyal medyasında maça yönelik motive edici videolar yayınlanarak takıma destek sağlanıyor.

    Şov günü

    Lokomotiv Moskova maçı öncesi sarı-kırmızılı kulüp görsel bir şova imza atacak. Türk Telekom Stadı'ndaki sarı-kırmızılı ışıklandırma sistemi bu geceki maçla beraber devreye girecek. Öte yandan taraftarlar maça büyük ilgi gösterirken az sayıda biletin kaldığı belirtildi.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Lokomotiv Moskova Galatasaray Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title