Haberler

"Galatasaray'ı Takip Ediyorum"

Güncelleme:

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın yeni nesil temsilcileri arasında yer alan Tunay Torun, Futbol Extra Dergisi'nin Ekim sayısına konuk oldu. Serkan Akkoyun'un gerçekleştirdiği röportajda sorulara samimiyetle yanıt veren sempatik futbolcu çok özel açıklamalarda bulundu. İşte o röportajdan öne çıkanlar... "ST. PAULI TRİBÜNLERİNE GİDERDİM" Futbola nasıl başladın? Küçükken sadece yuvada futbol oynuyordum. 6 yaşındayken yuva ile beraber bir turnuvaya gittik. Benim de yakın bir arkadaşım o zaman St. Pauli'de futbola başlamıştı. O arkadaşımın babası benim babama 'Senin oğlunda yetenek var bence futbol okuluna yazdır' demiş. Öyle başladım. Futbola başlarken ailenden destek gördün mü? Ailem hep benim arkamdaydı. Annem olsun babam olsun her zaman idmanlara gönderiyorlardı. Kendileri de geliyorlardı. Yağmur bile yağsa oradaydılar. O yüzden onlara teşekkür etmem lazım. St. Pauli kenti biraz karışık ve orada büyümek zor. Bu yolda ilerlememe destek oldular. Onlar olmasaydı belki futbolda bu yerlere gelemezdim. St. Pauli'den Hamburg'a transfer oldun. İkisi düşman takımlar. Zorluk yaşamadın mı? Evet, düşman takımlar ama benim kalbim her zaman St. Pauli'deydi. O dönemde St. Pauli ikinci ligde oynuyordu ve benim amacım da Milli Takım'dı. O yüzden benim kararım Hamburg'dan yana oldu çünkü orada daha iyi gelişme fırsatı bulacaktım. 16 yaşında bu kararı verdim ama zaten o genç yaşlarda takım değiştirince fazla büyük sorun yaşamıyorsun. Benden önce de St. Pauli'den Hamburg'a ya da Hamburg'dan St. Pauli'ye geçen çok kişi oldu. Maçları izlemeye tribüne gider miydin? Çok küçükken, 8-9 yaşına kadar St. Pauli maçlarına gidiyordum. O zamanlar Cem Karaca St. Pauli'de oynuyordu ve babamın çok yakın arkadaşıydı. Onu izlemek için gidiyorduk.

"ŞAMPİYON BAYERN OLUR" Ligin ikinci haftasında Bayern Münih'e 6-1 yenildiniz. Bu kötü bir tecrübe olmalı? Bayern Münih bu sezon çok farklı bir takım olmuş. Zaten hep güçlülerdi ama bu sene sanki bir kat daha kendilerini geliştirmişler. O yüzden Bayern'e karşı oynamak çok zor olacak. Bence Bayern'den bu kadar gol yiyen son takım biz olmayacağız (gülüyor) Peki, o maçta neyi yanlış yaptınız? Sahaya çıkınca bizim amacımız sadece kazanmaktı. O yüzden 11 kişi ile kendi kalemizin önüne kapanıp defans yapmak istemedik. Biz de kendi futbolumuzu oynamak istedik. İlk 25-30 dakika zaten onlardan üstündük. Golümüzü de bulduk ve 1-0 öne geçtik. Ondan sonra arka arkaya yediğimiz 2 tane gol bizim oyunumuzu bozdu. Sonrasında da zaten topu bize vermediler bile. Hep onlar attı (gülüyor) Bundesliga'daki şampiyon kim olur sence? Bence bu sezon Bayern Münih şampiyonluğa ulaşacaktır. Stuttgart'ta bir başka Türk futbolcu Serdar Taşçı ile birliktesin. Serdar nasıl bir futbolcu? Serdar Taşçı çok iyi bir futbolcu. Zaten son zamanlarda onu Barcelona da takip ediyordu. Barcelona sizi takip ediyorsa demek ki iyi bir futbolcusunuz. Takımı arkadan çok iyi kuruyor, bizi yönetiyor. Benim için de çok iyi bir yardımcı oldu. Takım arkadaşlarım ile beni çok iyi kaynaştırdı. Sence neden Mesut, İlkay ya da Serdar gibi Türk futbolcular Almanya'yı seçiyor? Ben tam olarak bir şey söyleyemem aslında. Herkesin kendi özel sebepleri vardır diye düşünüyorum. Bu yetişme tarzınız ve yetiştiğiniz ortamla da alakalı. Herhalde kendilerini Alman kültürüne ve Almanya'ya daha fazla ait hissediyorlar. Ama şu da var Almanya zaten her turnuvada başarılı bir takım. Bu gruba dahil olup o başarılara ortak olmak bu futbolcular için de bir avantajdır. Onların kararına da saygı duymalı ve desteklemeliyiz. Çünkü bu çok gurur verici bir şey. Almanya Milli Takımı'nda ne kadar Türk oyuncu oynarsa bu bizi mutlu etmeli. Orada oynamak o kadar kolay değil. Almanya Milli Takımı'nda sadece Dünya'nın sayılı kulüplerinde forma giyen futbolcular oynar. Onlarla gurur duymak lazım.

"AİLEM GALATASARAYLI" Türkiye'de de Almanya kökenli futbolcuların sayısı artıyor. Sence biz kendi içimizden yetenekli oyuncular çıkaramıyor muyuz? Aslında baktığımız zaman Türkiye'deki yetenekli futbolcu sayısı diğer ülkelerden çok daha fazla. Ama bunların değerlendirilmesi konusunda sıkıntı var. Mesela biz Almanya'daki altyapı eğitimimizde en ufak yaştan itibaren her şeyi temelinden öğreniyoruz; futbolu, beslenmeyi, fitness'ı, kendimize nasıl bakmamız gerektiğini... Ama herhalde Türkiye'de bununla ilgili problemler var. Türkiye Ligi'ni takip ediyor musun? Özellikle takip ettiğin bir takım var mı? Özellikle Galatasaray'ı takip ediyorum. Çünkü Hamit ağabeyimiz var artık. Milli Takım'dan da arkadaşlar var. Şampiyonlar Ligi'nde de iyi yerlere gelmelerini bekliyorum. Çok güzel bir takım kurdular ve umarım Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederler. Küçükken hangi takımlıydın? Açıkçası ailemin çoğu Galatasaraylı. Bu yüzden ben de çocukken Galatasaray'ı tutuyordum ama şu an futbolcuyum ve hangi takımdaysam onu tutuyorum. Şimdi Stuttgartlıyım (gülüyor) Küçük yaşlarda kendine örnek aldığın bir futbolcu var mıydı? Küçükken Ronaldo hayranıydım ama Cristiano değil Brezilyalı olan! Onun Barcelona'da olsun Inter'de olsun yaptığı şeyleri şu ana kadar hiçbir oyuncu ile kıyaslayamam. Müthiş şeyler yaptı.

Tunay Torun'la kısa kısa... SAÇ KESİMİ "KAFANA GÖRE" Saçlarıma özellikle bir şey yapmıyorum. Benim bir arkadaşım var; berber. Stuttgart'ta yaşıyor. Ben ona, 'Sen kafana göre takıl' diyorum. Yoksa saçımı şöyle yaptırayım, böyle yaptırayım diye düşünmüyorum. Ona, 'Sen nasıl istersen öyle bir tıraş yap. Sadece temiz görünsün yeter' diyorum. KIYAFETİME SAATLER HARCAMAM Her gün aynanın önüne geçip saatlerce hazırlanmıyorum. Çok normal bir şekilde giyiniyorum. Genellikle Dsquared marka kıyafetleri tercih ediyorum. NİSTELROOY'LA KAVGA Anderlecht ile bir Avrupa Kupası maçı oynuyorduk. Maç içerisinde futbolla alakalı bir tartışma yaşadık. İkimizin de duyguları biraz üst düzeyde olduğu için biraz sert bir tartışma oldu. Ama sonra basında çok fazla abartıldı. Yazıldığı gibi kavga olmadı. Maçtan sonra konuştuk, çözdük. BOŞ ZAMAN YOK Kİ... Futbol dışında arkadaşlarımla takılırım. Sinemaya gideriz, yemek yemeye gideriz, bilardo salonuna gideriz. Fazla da zamanımız yok zaten... ALMANCA RAP Maçlardan önce Almanca rap dinlerim. Kool Savaş, Alpa Gun dinliyorum. Alpa Gun Berlin'de yaşayan aynı zamanda çok da iyi bir Türk arkadaşım.

HEPSİ VE DAHA FAZLASI FUTBOL EXTRA DERGİSİ EKİM SAYISINDA...

Kaynak: Sporx.com / Spor

Tunay Torun Galatasaray Almanya Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title