Haberler

Galatasaray-Eskişehirspor Maçından Notlar

Ziraat Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor'u konuk eden sarı kırmızılı takım, yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu yönetiminde ilk maçına çıktı Hamzaoğlu, teknik direktörlük kariyerindeki 200. resmi maçında, daha önce futbol oynadığı Galatasaray'ın başında bulundu Sarı kırmızılı takım, son oynadığı Gaziantepspor maçına göre ilk 11'de 6 değişiklikle karşılaşmaya çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'ndaki ilk maçında Eskişehirspor'u konuk eden Galatasaray, yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu yönetiminde ilk mücadelesine çıktı.

Sözleşmesi feshedilen İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli yerine göreve getirilen ve sezon sonuna kadar sözleşme imzalanan Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı takımdaki ilk sınavını Eskişehirspor karşısında verdi.

Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşma öncesinde yaptıkları tezahüratlarla Hamzaoğlu'na sevgi gösterisinde bulundu. Genç teknik adam da saha kenarında el sallayarak taraftarların desteğine karşılık verdi.

- Hamzaoğlu'nun 200. resmi maçı

Hamza Hamzaoğlu teknik direktörlük kariyerindeki 200. resmi maçında, 1991-1995 yılları arasında futbol oynadığı Galatasaray'ın başında bulundu.

Genç teknik adam, daha önce teknik direktörlük yaptığı Konyaspor, Malatyaspor, Eyüpspor, Denizlispor ve Akhisar Belediyespor'da 68 kez Süper Lig, 74 kez 1. Lig, 33 kez 2. Lig ve 24 kez de Türkiye Kupası olmak üzere toplam 199 müsabakada görev yaptı.

İlk 11'de 6 değişiklik

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de son oynadığı Gaziantepspor maçına göre Eskişehirspor karşısına ilk 11'de 6 değişiklikle sahaya çıktı.

Karşılaşmada yedek futbolculara görev vermesi beklenen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, güçlü bir kadroyla takımını sahaya sürdü.

Gaziantepspor maçından kaleci Fernando Muslera ile Burak Yılmaz ve sakatlığı bulunan Wesley Sneijder'i kadroya almayan Hamzaoğlu, Hamit Altıntop, Tarık Çamdal ve Bruma'yı ise yedek bıraktı.

Hamzaoğlu, bu futbolcuların yerine Eskişehirspor karşısında Sinan Bolat, Alex Telles, Olcan Adın, Emre Çolak, Umut Bulut ve Goran Pandev'i ilk 11'de görevlendirdi.

4-4-2 sistemiyle başladı

Galatasaray'da yeni teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, selefi Cesare Prandelli'nin pek tercih etmediği 4-4-2 sistemiyle takımını sahaya çıkardı.

Eskişehirspor karşısında savunmada Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Chedjou ve Telles'e formayı veren Hamzaoğlu, orta alanda Felipe Melo, Selçuk İnan, Olcan Adın ve Emre Çolak'ı görevlendirdi. Hücum hattında ise Umut Bulut ve Pandev bulundu.

Sinan Bolat ilk resmi maçına çıktı

Galatasaray'da Hamzaoğlu'nun kaleyi teslim ettiği Sinan Bolat, sarı-kırmızılı formayla ilk resmi maçına çıktı.

Sezon başında transfer edilen milli kaleci, Galatasaray'ın bu sezon Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçlarda Prandelli'nin tercihleri arasında yer alamamıştı.

Pandev 7 maç sonra forma buldu

Galatasaray'ın Makedon futbolcusu Goran Pandev, 7 maç aradan sonra forma şansı buldu.

Pandev, son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 22 Ekim'de İstanbul'da Borussia Dortmund ile oynanan maçta forma giydi. Daha sonra "Devler Ligi"nde Borussia Dortmund ve Anderlecht ile deplasmanda yapılan maçlar ile Süper Lig'deki İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor, Trabzonspor ve Gaziantepspor karşılaşmalarında görev verilmeyen Pandev,Eskişehirspor maçına ilk 11'de başladı.

Galatasaray taraftarı ilgi göstermedi

Galatasaraylı taraftarlar karşılaşmaya ilgi göstermedi.

Maç başladığında statta yaklaşık 5 bin kadar sarı-kırmızılı taraftar bulundu. 200 kadar Eskişehirspor taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden maçı takip etti. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Hamza Hamzaoğlu Türkiye Kupası Eskişehirspor Galatasaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title