Haberler

Galatasaray - Diyarbakırspor Maçının Ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Rıjkaard: "gelecek Sezonda da Takımda Kalacağım. Herhangi Bir Şekilde Gitmeyi Düşünmüyorum"

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ RIJKAARD: "GELECEK SEZONDA DA TAKIMDA KALACAĞIM. HERHANGİ BİR ŞEKİLDE GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"

"UZUN ZAMANDIR ÖZLEDİĞİMİZ VE BEKLEDİĞİMİZ BİR GALİBİYETTİ"

"TARAFTARLARIMIZ KENDİ AÇILARINDAN HAKLI, AMA BU MAÇLA SINIRLI KALMASINI, GELECEK MAÇLARA YANSIMAMASINI DİLİYORUM"

DİYARBAKIRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KURTAR: "GALATASARAY'DAN BURADA PUAN ALMAK ÇOK ZOR"

GALATASARAY KULÜBÜ İKİNCİ BAŞKANI HELVACI: "BU TAKIMIN HALA ŞAMPİYONLUK ŞANSI VAR"

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Diyarbakırspor'u 4-1 yendikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında kalan maçları kazanarak rakiplerinin puan kaybetmelerini bekleyeceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Uzun zamandır özlediğimiz ve beklediğimiz bir galibiyetti. Umarım bundan sonra da taraftarımızı mutlu etmeye devam ederiz. Ben bu takımın bir parçasıyım, oyuncularımıza gösterilen tepki beni de üzüyor. Taraftarlarımızın duygularını dile getirme hakkı var ve bizim de bundan ders çıkarmamız gerek. Çok iyi bir taraftar grubuna sahibiz, onları mutlu etmek için çalışmalıyız ve bunu da göstermeliyiz. Bu tepkiden ters çıkarmamız gerek, özellikle de genç oyuncuların bundan ders çıkarması gerek. Futbolcularımızın geleceği açısından da önemli bir gün yaşadık, buradan dersler çıkarmalılar. Taraftarların bu tepkisi futbolcular için bir işaret olmalı ve içlerindeki yeteneği ortaya çıkararak bir tepki vermeleri gerek. Bu tip durumlarda çok güçlü olmanız gerek, hem mental olarak hem de fizik olarak. Bu tür tepkilerde düşerseniz daha büyük sıkıntılar yaşarsınız. Güçlü olduğunuzu gösterir ve elinizden geleni yaparsanız taraftarınız da size destek verir. Onların bizden istedikleri takımın başarılı olması, onun için taraftarımızın tepkisinde haklı olduklarını söyleyebilirim. Mutlaka taraftarlarımız kendi açılarından haklıydı. Ama ben bir temenni olarak, tepkilerin sadece bu gecede kalmasını ve gelecek maçlara yansımamasını diliyorum. Takımımız bugün iyi mücadele edip takım ruhunu ortaya koydu. Taraftarımız bizim için çok önemli ve onlara gelecek maçlarımızda ihtiyacımız var. Kesinlikle önümüzdeki dönemde, taraftar ve takım olarak birlikte olmalıyız. Alınacak galibiyetler bizim için çok önemli."

Bir soru üzerine, gelecek sezon da takımın başında olacağını açıklayan Rijkaard, "Sözleşmem devam ediyor. Umarım kalırım. Herhangi bir şekilde gitmeyi, takımdan ayrılmayı düşünmüyorum. Konsantre olduğum tek şey, bu kulübe bir şeyler yaşatmak ve başarılar kazanmak" dedi.

Galatasaray takımının sahadaki problemlerine de değinen Hollandalı teknik adam, problemleri göz ardı edemeyeceklerini belirterek, "Bugün mesela oyun temposu çok yavaştı. Geliştirmemiz gereken noktalar var. Daha iyi seviyelere gelebilmek için bazı noktalarımızı geliştirmeliyiz. Özellikle topa sahip olabilmek çok önemli. Basit şeyler, ama geliştirilmesi gerekiyor. Ayrıca hücum oyuncularının ileride rakibe basabilmesi lazım ki, rakip kolay hücuma çıkamasın. Bunu yapmadığımızda boşluklar doğuyor. Bir takım olarak oynamalıyız. Bu konuda biraz daha ilerlemeliyiz" diye konuştu.

Gelecek sezon için yanına bir yerli yardımcı teknik adam alınıp alınmayacağına ilişkin bir soruya, "Sadece bir haber. Benim için de yeni bir haber" diyen Rijkaard, takımda kalacağını söylediğinde, bunun tüm yardımcı hocalarını da kapsadığını söyledi.

Diyarbakırspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar ise basın toplantısı odasına geldiğinde, "Burası ne kadar uzak bir basın odası. Sanki deplasmana gelir gibi. İlk kez geliyorum zaten. Daha önce de bu nedenle ceza yemiştim" derken, özellikle maç içinde yaşadıkları sakatlıklara dikkati çekti. Kaleci Metin'in henüz ısınırken sakatlandığını, maç içinde de sakatlıklar yaşadıklarını anlatan Kurtar, "Çok çabuk morali bozulan bir takımız. Galatasaray'dan burada puan almak da çok zor" dedi.

Galatasaray taraftarına, kendilerine gösterdikleri misafirperverlikten ötürü teşekkür eden Kurtar, bir yabancı gazetecinin Türkçe soru sorma çabasında da toplantı salonunu kahkahaya boğdu. Frank Rijkaard'ı nasıl bulduğu yönündeki soruya önce, "Bugün çok iyi oynadı ve 4 de gol attı" diye yanıt veren Kurtar, daha sonra Rijkaard'ın çok önemli bir isim olduğunu söyleyerek, "Ben kendisine şahsen çok seviyorum. Önemli bir teknik adam ve burada başarılı da olacaktır. Bugün kendisine biz moral verdik" dedi. Diyarbakırsporlu futbolcu Adnan ise küme düşme hattında olduklarını belirterek, "Acil puana ihtiyacımız vardı. Galatasaray da zor günler geçiriyordu. Galatasaray'a bu kadar pozisyon verirseniz, affetmiyor. Hiçbir şey bitmiş değil. Ligde kalmak için her şeyi yapacağız" dedi.

GALATASARAY KULÜBÜ İKİNCİ BAŞKANI HELVACI: "BU TAKIMIN HALA ŞAMPİYONLUK ŞANSI VAR"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, sarı-kırmızılı taraftarlara karşılaşmaya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek, "Her şeye rağmen bu akşam buradaydılar. Bütün Galatasaraylılar, hepimiz oldukça üzüldük. Ortaya çıkan bu üzüntünün sonucuydu. Taraftar tepkisini gösterme ihtiyacı hissetti ve ortaya koydu" dedi.

Galatasaraylı futbolcuların bu akşam özellikle 60 dakika baskılı bir futbol oynadıklarını vurgulayan Helvacı, "Doğrusunu söylemek gerekirse takımımız bu akşam üzerindeki cesaret formasına uygun bir maç oynadı. Seyirciye 'haksız' demek imkansız, ama bence bu takımın hala şampiyonluk şansı var. O yüzden sezonun sonuna kadar desteği hak ediyorlar. Taraftarlarımızın takımı desteklemelerini istiyoruz. Çünkü şampiyonluk hayal değil. Daha alınması gereken 15 puan var" diye konuştu.

Bu sezonki transferlerle ilgili bir soruya ise Helvacı, "Galatasaray bu sezona Rijkaard gibi bir teknik direktörü transfer ederek başladı. Bu başlı başına büyük bir değişiklik. Galatasaray için bu bir yatırımdı aynı zamanda. Galatasaray'ın Rijkaard ile çalışmaya başlaması gerek takımı, gerek futbolcuları, Avrupa'nın merceğinin altına almasını sağladı. Transferlerin hepsi ince elenip, sık dokunarak yapıldı. Ama her transferin mutlaka başarılı olacağını önceden kestirmek mümkün değil. Sonuçlar bazen istediğiniz gibi olmayabiliyor. Transferde önemli hatalar olduğunu düşünmüyorum. Nonda'nın gönderilmesi bir hata olarak düşünülebilir. O konuda eleştiriler olabilir, ama onun dışında önemli bir hata olmadı" yanıtını verdi.

Mehmet Helvacı, teknik direktörleri Frank Rijkaard'dan memnun olduklarını ve kendisiyle yollarına devam etmeyi düşündüklerini ifade etti.

Rijkaard'ın Galatasaray için bir proje olduğunu kaydeden Helvacı, "Bu projeyi sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz. Kendisinden memnunuz ve onunla devam edeceğiz. Antrenör Neeskens ile birlikte takımın başında kalacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title