Haberler

Galatasaray - Denizlispor Maçının Ardından

Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in 22. haftasında sahasında Denizlispor ile 1-1 berabere kalarak, şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Denizlispor karşısında alınan beraberlikten dolayı üzgün olduklarını belirterek, "Olmaması gereken bir şey. Kendi evimizde puan kaybederken şampiyonluktan nasıl söz edebiliriz? Kötü bir futbol ortaya koyduk. Denizlispor ise mücadele ederek, istediği sonucu aldı" dedi.

Denizlisporlu oyuncuların maçta zaman geçirmeye yönelik hareketler yaptığını da ileri süren Polat, "Rakip oyuncular, zaman geçirme taktikleriyle 10-15 dakika çaldılar ama hakem sadece 5 dakika uzattı. Tabii ki mazeret değil, çünkü biz kötü oynuyoruz" diye konuştu.

Adnan Polat, şampiyonlukta iddialarının olup olmadığı yönündeki soruya da, "Bu hafta sonunu bekleyip, rakiplerimizin neler yapacağına bakacağız. Çıkacak sonuçlara göre bir yorum yapabiliriz" cevabını verdi.

Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek ise, Galatasaray karşısında alınan bir puanın kendilerini sevindirdiğini söyleyerek, "Biz iyi takımız ve iyi top oynuyoruz. Konyaspor maçı dışındaki maçlarda oynanan futboldan memnunuz, sadece bazı şanssızlıklar yaşadık. Önümüzdeki maçlara bakacağız, çünkü asıl rakibimiz olan takımlarla karşılaşacağız. Umarım, istediğimiz sıralara yükseliriz" diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmada rakipten çok kendileriyle uğraştıklarını belirterek, "İstemediğimiz bir futbol sergiledik. Aşırı şeyler yapmak istenildiği için böyle oldu. Çok fazla kalpten oynuyoruz, mantıksal oyunu geri planda bırakıyoruz. Bunlar da iyi niyetle oluyor" diye konuştu.

Galatasaray'ın bugünkü durumunu bir boksöre benzeten Belçikalı teknik adam, "Bir boksör bir kere yumruk yiyip düşmüş, kalktıktan sonra yine bir yumruk yemiş yine düşmüş ama kalkmasını bilmiş ve mücadeleye sonuna kadar devam etmiş. Bu şekilde, ayağa kalkıp kafasını ve vücudunu hazır hale getirecek futbolcularla yolumuza devam edeceğiz. Ne olursa olsun, Galatasaray futbolcusu her zaman ayağa kalkar, o mücadeleye devam eder" şeklinde konuştu.

Eric Gerets, hedeflerinin her zaman en üst seviye olduğunu kaydederek, "Bu virajı alıp yolumuza devam edeceğiz. Şampiyon olup olmayacağımızın cevabını bugün vermeyeceğim, ama hedefimiz her zaman en üst seviyedir. Bunu sonuna kadar kovalayacağız" ifadelerini kaydetti.

Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar ise, Galatasaray karşısında alınan beraberlikle moral bulduklarını belirterek, "Yusuf çıkmasaydı sahada çok daha farklı bir skor olurdu. Ligin alt sıralarındayız. Alınan 1 puan yeter mi bilmiyorum ama en azından moral bulduk, futbolcularımın güveni yerine geldi" şeklinde konuştu.

Galatasaraylı futbolcular, maçtan sonra açıklama yapmazken, sarı-kırmızılı ekibe karşı takımının golünü kaydeden Kaptan Yusuf Şimşek, Galatasaray'dan puan alma hedefiyle İstanbul'a geldiklerini, bunu da başardıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın sonlarına doğru Galatasaraylı taraftarların büyük tepki gösterdiği kaleci Souleymanou ise, zaman kazanmak için yerde yatmadığını belirterek, "İki kez sakatlandım ve şuan durumumun ne olduğu belli değil" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title