Haberler

Galatasaray'da UEFA Kupası'nın 7. Yıldönümü Kutlandı

Galatasaray'da UEFA Kupası'nın Kazanılmasının 7. Yıldönümü Kutlandı. 17 Mayıs 2000 Tarihinde UEFA Kupası'nı Kazanan Sarı-kırmızılı Takımın O Dönemdeki Yöneticileri ve Teknik Heyeti, Düzenlenen Yemekte Biraraya Gelerek Tarihi Günü Yad Etti.

Galatasaray'da UEFA Kupası'nın kazanılmasının 7. yıldönümü kutlandı. 17 Mayıs 2000 tarihinde UEFA Kupası'nı kazanan Sarı-kırmızılı takımın o dönemdeki yöneticileri ve teknik heyeti, düzenlenen yemekte biraraya gelerek tarihi günü yad etti.

Borsa Lokantası'nda düzenlenen yemeğe Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı dönemdeki yöneticileri ve teknik heyeti tam kadro halinde katılırken, neşeli bir ortamda geçen yemekte UEFA Kupası'nın maketi de masada bulundu. Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı dönemde Kulüp Başkanı olan Faruk Süren, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. UEFA Kupası'nın 7. yılının kutlandığı önemli bir günde dönemin yönetim kurulu üyeleriyle biraraya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Süren, eski

günleri yadettiklerini söyledi.

2000 yılından sonra Galatasaray'ın büyük başarılara imza atamadığının hatırlatılması üzerine Süren, "Hedefler koyulabiliyor. Ama gereğini yerine getirmediğiniz zaman o hedeflere ulaşamazsınız. 'Biz' kavramı, 'Ben' kavramından fazla ortaya çıkarsa o zaman başarıların gelebileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın başarılı olup olmadığının sorulması üzerine ise Süren, "Çok kritik bir soru. Özhan Canaydın başkanımızın elinden geleni yaptığını görüyorum. Fakat her icraat bazı tenkitlere mazhardır. Yönetimlerdeki 'Biz' kavramını yeterince ortaya çıkarmadığı için istediği hedeflere varamadığını düşünüyorum" karşılığını verdi.

Teknik Direktör Eric Gerets konusunda tenkit yapmak istemediğini kaydeden Süren, "Bu kadar durumu tartışılan bir teknik direktörün de ben başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Başarı sadece bir teknik direktöre, futbolculara veya yönetime atfedilemez, o bir bütündür. O bütündeki ahengi tesis etmek çok önemlidir. Onun üstesinden gelebilselerdi belki daha başarılı olabilirlerdi" ifadelerini kullandı. Sevilla'nın ikinci kez UEFA Kupası'nı müzesine götürdüğünü hatırlatan Süren, Galatasaray başta olmak üzere

diğer takımların da aynı başarıya ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

Galatasaray'ın eski başkanlarından Mehmet Cansun ise, hafta sonu oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisini Galatasaray'ın kazanacağını umduğunu söyledi.

Yemeğin sonunda, UEFA Kupası'nın alındığı yıl takımın başında olan teknik direktör Fatih Terim, yardımcıları Müfit Erkasap, Esat Özaltındere ve Bülent Dündar'la basın mensuplarının sorularını cevapladı. UEFA Kupası'nın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Terim, şöyle konuştu:

"Uzun zamandır hep birlikte böyle bir yemek yememiştik. Biraraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Hem hasret giderdik, hem nostalji yaptık, hem de önemli bir günde biraraya geldik. Alınacak tüm kupalar, ülkemizdeki futbol kulüpleri tarafından alınabilir. Ben olaya böyle bakıyorum. 'Niye o almamış' diye bir yaklaşıma gerek yok. Hiçbir ciddi başarı tesadüf değildir. Dolayısıyla bu da önemli bir başarıdır ve hiç yenilmeden alınan bir kupadır. Bu başarıda sadece alınteri değil, akıl teri de vardır. O yüzden,

böylesine önemli kupaları herkesin almasını diliyorum."

Hafta sonu oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde hiç bir futbolcunun sakatlanmamasını dileyen tecrübeli teknik adam, ligin centilmence bitmesi temennisinde bulundu.

Bu arada, Yardımcı antrenörler Müfit Erkasap, Eser Özaltındere ve Bülent Dündar da UEFA Kupası'nın kazanılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, böylesine önemli bir günde birarada olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

(İK-OK-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title