Haberler

Galatasaray'da Hem Hüsran Hem Ağır Hasar

BAŞAKŞEHİR hezimeti Galatasaray'da ağır hasara neden oldu.

BAŞAKŞEHİR hezimeti Galatasaray'da ağır hasara neden oldu. Ligde ikinci olarak gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi hedefleyen Galatasaray, ağır yenilgi ile Şampiyonlar Ligi hayallerini tamamen mucizelere bıraktı. Böylece Galatasaray gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde gelecek minimum 30 milyon Euro'luk gelirden de olurken 2017 bütçesinin de büyük açık vermesi kaçınılmaz oldu.

9 AYLIK ZARAR 240 MİLYON

Dursun Özbek Yönetimi kulübü mali açıdan düze çıkarmak için çareler ararken, futbol takımının başarısızlığı mali çöküntüyü daha da derinleştiriyor. Futbolu yöneten Sportif A.Ş'nin son 9 aylık zararı 240 milyon TL olarak açıklandı. Yaklaşık 60 milyon Euro olan bu zarar, UEFA'dan ceza alınmasına neden olan Ünal Aysal döneminin zararını da geçmiş durumda. Galatasaray UEFA nezdinde yine sıkıntılar yaşarken, futbol ztakımının başarısızlığı gelir kaybını felaket noktalara sürüklüyor.

Galatasaray Yönetimi bu mali zorluğu aşmak için Şampiyonlar Ligi gelirlerini büyük çare olarak görüyordu. Ancak Başakşehir hezimeti manevi çöküntünün yanısıra Sarı-Kırmızılı kulübün mali yapısına gelecek sezon için ağır darbe vurmuş oldu. Galatasaray'ın Başakşehir yenilgisi beraberindeki silik futbol, birçok kaos ve krizi de tetikledi. Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor'un Sneijder, Podolski ve de Jonk gibi isimleri yedek bırakıp, lig sonuncusu Adanaspor'u yenen kadro taktiği ile ekibini sahaya sürmesi hezimette ana etken olarak görülüyor. Yedek kalan as oyuncular ile Tudor arasındaki gerginlik zirve yaparken yönetim çaresiz olan biteni izliyor.

FUTBOL BAŞSIZ KALDI

Galatasaray'da futbolu yöneten Sportif A.Ş'den Alp Yalman, Levent Nazifoğlu, Nasuhi Sezgin kısa aralıklarla istifa etti. Sadece Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek ile Sportif Direktör Cenk Ergün futbolu yönetmeye çalışıyor. Ancak uzun süredir ödenmeyen transfer taksitleri yüzünden bu ikilinin de futbol takımı üzerinde etkisi zayıflamış durumda. Teknik direktör Igor Tudor ise bu ortamda Sneijder ve Podolski gibi iki yıldızı ile gerginlik yaşıyor.

ADANA GALİBİYETİ BÜYÜK YANILGI... DERBİ TUDOR İÇİN SON ŞANS

Galatasaray'ın ligden düşmesine kesin gözüyle bakılan Adanaspor'u 4 gol atarak yenmesi Sarı-Kırmızılı ekipte kısa süreli bir bahar havası yaratmıştı. O maçta iyi oynayan Josue gibi sıradan bir oyuncu yıldız statüsünde görüldü. Bir hafta sonra ise ligde kalması çok zor olarak görülen Çaykur Rizespor da Adanaspor'u hem de kendi evinde 3 gol atarak yendi. Galatasaray'ın Adana maçındaki övülen futbolu Başakşehir karşısında ise paramparça oldu. Igor Tudor'un Başakşehir maçındaki kadro tercihi ve taktik kurgusu yönetimi de, taraftarları da hayal kırıklğına uğrattı. Hırvat teknik adam ağır tenkitlere uğrarken, gelecek sezon takımın başında kalmasını da büyük ölçüde riske attı. Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe ile oynayacağı derbi ise Tudor için son şans olacak. Derbideki futbol ve sonuç Tudor'un gelecek sezon devam edip, etmemesinde kilit nokta olacak. Eğer Tudor gönderilirse Dursun Özbek Yönetimi 6'ncı teknik adam ile gelecek sezon çalışmak zorunda.

Galatasaray'ın yarın yapılacak Nisan ayı olağan Divan Toplantısı ise futbol takımının çöküntüsü nedeniyle yönetime yönelik eleştirelerin dozunu artıracak gibi. 15 gün önce Mali Kongreden ibra olarak zaferle ayrılan Dursun Özbek Yönetimi ilk divan toplantısında terleyecek. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özbek Galatasaray Başakşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title