Haberler

Galatasaray'da Deprem!

Galatasaray Basketbol Takımı, Cezalı Oyuncu Oynattığı İçin Ligden İhraç Edilebilir.

Galatasaray Kulübü, cezalı olan oyuncu Cemal Nalga'yı yurtdışındaki 2 hazırlık maçında 7 numaralı ''Tufan Ersöz'' formasıyla oynatan ve cezasını çekmiş gibi gösteren erkek basketbol takımı teknik ve idari heyetinin görevine son verdi.

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, Galatasaray Kulübü Erkek Basketbol Şubesi'nde, yurtdışındaki hazırlık maçlarında spor ahlakı ve Galatasaraylılık ruhuyla taban tabana zıt bir olay meydana geldiği vurgulanarak, şöyle denildi:

''Bir Galatasaray basketbolcusu başka bir kimlikle sahaya sürülmüş ve oynatılmıştır. Kulüpte çalışan bazı profesyonellerin isteği ve izniyle gerçekleştiğini yeni öğrendiğimiz bu olay Galatasaray Kulübü, Galatasaray camiası ve bütün Galatasaraylılar adına büyük bir utançtır. Bizlere bu utancı yaşatanlar adına Galatasaray Kulübü olarak tüm spor kamuoyundan ve Türkiye'den özür diliyoruz.

Tüm camiamızı büyük bir üzüntüye boğan bu olaya neden olan ve Galatasaraylılık'tan nasibini alamamış sorumlu tüm idari ve teknik kadronun kulübümüzle ilişkisi hemen kesilmiştir.''

Yönetim kurulu, bu akşam yaptığı toplantıdan sonra bu kararı alırken, toplantı sonrasında açıklama yapan kulüp ikinci başkanı Mehmet Helvacı, antrenör Okan Çevik, 2 yardımcısı ile takım menajeri Mert Uyguç'un görevine son verildiğini söyledi.

Basın mensuplarının, ''Bu nedenle erkek takımının ligden ihracı söz konusu olabilir mi?'' biçimindeki sorusunu Helvacı, ''Bu hata yapılmıştır ama böyle bir cezayı gerektirecek seviyede birşey değil'' diye yanıtladı.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title