Haberler

Galatasaray'da 2 Dünya Yıldızı

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, dünyaca ünlü iki Amerikalı basketbol yıldızını renklerine kattı.Sarı kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2008-09 sezonunda Galatatasaray Bayan Basketbol Takımı'yla Eurocup'u kaldıran Seimone Augustus, sarı kırmızılı takıma geri dönerken, WNBA ve Euroleague'in en önemli pivotlarından Sylvia Fowles da önümüzdeki sezon Galatasaray'da forma giyecek.

SYLVIA FOWLES KİMDİR?

1985 doğumlu Sylvia Shaqueria Fowles, 1.98 metre boyunda. Pivot mevkiinde oynayan ünlü oyuncu, hem hücumdaki katkısı, hem de savunmadaki sertliğiyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda Fowles, All Star organizasyonunda yaptığı smaçla adını dünyaya duyurmayı başardı. WNBA kariyerinin yanı sıra, Avrupa basketbolunun en önemli organizasyonu Euroleague'de de yıllarca mücadele vermiş Sylvia Fowles, artık Sarı-Kırmızılı forma için ter dökecek.Lise ve kolej takımlarında performans sergileyen Sylvia Fowles, 2008 sezonunda Chicago Sky takımı tarafından ikinci sıradan draft edildi. WNBA'de geçirdiği iki sezonda 10.9 sayı, 7.7 ribaund, 1.7 blok ortalamalarını tutturan Fowles, Avrupa'da da son iki sezondur Spartak Moskova ile Euroleague şampiyonlukları yaşıyor.

SEIMONE AUGUSTUS KİMDİR?

30 Nisan 1984 doğumlu Seimone Augustus, 1.83 metre boyunda. Seimone Augustus, kolej kariyerine, doğduğu yerin okulu olan Louisiana State University'de (LSU) başladı. LSU takımının en önemli oyuncusu olan ve ligin en iyi oyuncuları arasında gösterilen Augustus, buradaki kariyerini 19.3 sayı, 5 ribaunt ve 2 asist ortalamaları ile tamamlarken birçok da ödül kazandı. 2006 yazında WNBA draftına giren Seimone Augustus, Minnesota Lynx tarafından 1. sırada seçildi. İlk senesinde 21.9 sayı, 3.8 ribaunt ve 1.5 asist ortalamaları tutturdu ve yılın çaylağı ödülünü almayı başardı. İkinci senesinde de iyi performansını sürdüren Augustus, ortalamasını 22.6 sayı, 4 ribaunt ve 2.3 asiste yükseltti. 2008-2009 sezonunda Galatasaray'da forma giyerek taraftarların sevgisini kazanmayı başardı. Seimone Augustus, geçen sezonu sakat geçirdikten sonra tekrar Galatasaray'a geri döndü.

İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title