Haberler

    Galatasaray Beşinci Viteste

    Hafta içinde Avrupa'ya Arsenal yenilgisiyle veda eden Galatasaray'da, Konya karşısındaki farklı galibiyeti getiren golleri Umut Bulut, Emre Çolak, Burak Yılmaz (2) ve Hamit Altıntop attı. Yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı ikinci lig maçından da galibiyetle ayrılan Galatasaray, puanını 28'e yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Aykut Kocaman göreve geldikten sonra ligde ilk kez kaybeden Konyaspor ise 16 puanda kaldı.

    13. hafta Cuma

    Fenerbahçe 4-1 Sivas

    Cumartesi

    Başakşehir 1-0 Balıkesir

    Akhisar 1-1 Gençlerbirliği

    Konya 0-5 Galatasaray

    Kasımpaşa 1-0 Eskişehir

    Pazar

    Karabük-Bursa

    Mersin-Erciyes

    Gaziantep-Beşiktaş

    Pazartesi

    Trabzon-Rize

    Konya'da oynanan mücadelede ilk gol tehlikesi 15'inci dakikada yaşandı. Sneijder'in ceza sahası dışından gönderdiği falsolu plaseyi kaleci Belec son anda kornere çeldi.

    Galatasaray aradığı golü bir dakika sonra buldu. Emre'nin sağ taraftan kullandığı kornerde ceza sahasında iyi yükselen Chedjou'nun kafa vuruşunda topu Mehmet çizgiden çıkardı. Dönen topu önünde bulan Umut, takımını öne geçirdi.

    23'te Selçuk'un sol kanattan ortasında ceza sahası dışında topa gelişine vuran Emre'nin şutunda fark ikiye çıktı.

    37'de Hasan'ın Selim'e verdiği geri pasta top Burak'ta kaldı. Burak ceza sahasına kadar taşıdığı meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

    Burak, 58'de bir gol daha attı. Hızlı gelişen atakta Sabri'nin son çizgiye inmeden yaptığı ortayı kafayla tamamlayan Burak, skoru 4-0'a getirdi.

    Dört dakika sonra Sneijder'in çektiği sert şut yan direkten döndü. Topu tamamlayan Hamit, farkı beşe çıkardı.

    Galatasaray'ın tempoyu düşürmesinin ardından daha fazla pozisyon bulmaya başlayan Konyaspor, Hasan Kabze ve Uğur İnceman ile fırsatlar yakalasa da Muslera'yı aşmayı başaramadı. Böylece üç puan, 5-0'lık skorla Galatasaray'ın oldu.

    'Kolay hazmedilecek bir skor değil'

    Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, "Büyük takımlara karşı kazanmak ne kadar sürpriz değilse kaybetmek de sürpriz değil. Ancak bu şekilde kaybetmek ağır oldu. Çıkan skor çok kabul edilebilecek, hazmedilecek bir skor olmadı. Üç puan kaybetmenin ötesinde özellikle oluşan skor bizim için iyi olmadı. Stat açıldığından bu yana Konyaspor adına stadı doldurmayı başardığımız bir maçta iyi bir skor alamadık" dedi.

    Kocaman, oyunla ilgili söylenecek fazla bir şey olmadığını ifade ederek, "Galatasaray belki de tarihinin en yüzdeli maçlarından birini oynadı. İlk pozisyonları gol, ardından gelen pozisyonları gol. Hemen arkasından rakibin ayağına verdiğimiz pozisyondan sonra skor 3-0 oldu. Bundan sonra da biz demoralize olduk. Çünkü maç öncesi beklediklerimiz hiçbir şekilde gerçekleşmeyince tamamen oyundan düştük" diye konuştu.

    Gatalasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise, "Son 15 dakika da bizim açımızdan çok verimli geçti. Hem takım olarak savunma yapma hem de yorgunken savunma yapmayla ilgili oldukça faydalı bir 15 dakika yaşadık" dedi.

    Maça iyi başlayıp golü de erken bulduklarını söyleyen Hamzaoğlu, "Oyun disiplininden kopmadan oyunumuza devam ettik. Arka arkaya goller geldi. Sonraki maçlarda da aynı çıkışımızı daha da artırarak sürdürmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

    Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat ise, "Takıma Hamza hocanın elinin değdiğini gördük . Aynı takım, aynı futbolcular ama aynı futbol değil. Daha değişik bir futbol oynadılar. Yenilsek bile böyle futbol oynadığımız zaman yine seviniriz" dedi.

    Basketbol takımının dağılmak üzere olduğu sorusu üzerine Yarsuvat, "Ayrılacaklar mı, kalacaklar mı nereye gidecekler böyle bir şey yok. Bize intikal etmiş bir şey yok" diye konuştu.

    Yarsuvat, Konya Büyükşehir Torku Arena'yı da beğendiğini belirtti.

    Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Ali Dürüst ise, 4 Ocak'taki Beşiktaş- Galatasaray derbi maçının Konya'da oynanıp oynanmayacağı sorusu üzerine, "Derbiyi burada oynamamıza sebep yok. Beşiktaş UEFA maçını kendi stadında oynadı. Orada sıkıntı yaşanırsa biz yardımcı oluruz demiştik. Bir sıkıntı yok. Dolayısıyla burada oynamamızı gerektiren bir neden yok" diye konuştu.

    Kaynak: Al Jazeera ve AA

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Hamza Hamzaoğlu Aykut Kocaman Galatasaray Beşiktaş Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title