Haberler

Galatasaray'a Kupada 1461 Trabzon Şoku

Ziraat Türkiye Kupası 5.tur müsabakasında, Galatasaray evinde ağıladığı PTT 1.Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'a 2-1 mağlup oldu.

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur müsabakasında, Galatasaray evinde ağıladığı PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'a 2-1 mağlup oldu. Galatasaray kupadan elenirken, 1461 Trabzon gruplara kaldı. Fatih Terim, devre arasında bazı oyuncuları ile yolların ayrılacağının sinyallerini verdi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Rakibimizi tebrik ediyorum. Tüm camialarını ve hocalarını kutluyorum. Bundan sonra hem ligde hem kupada başarılar diliyorum" dedi.

Terim, rakibin küçümsedi iddiaları ile ilgili, "O kelimeyi küçümseme diye koymayalım. Kimsenin kimseyi küçümseme hakkı yok. Sadece futbolda değil, hayatın hiç bir yerinde yok. Belki nasılsa kazanırız düşüncesi konsantrasyondan uzak tutmuştur" cevabını verdi.

"BUNUN YANSIMALARI DEVRE ARASINA OLUR"

Fatih Terim, bir gazetecinin, 'Bu sonuç Fenerbahçe derbisini olumsuz etkiler mi?' sorusunu ise, "Olmaması için elimizden geleni yapacağız. Bunun yansımaları Fenerbahçe maçına olmaz ama devre arasına olur" şeklinde cevapladı.

Bir basın mensubunun, 'Forma şansı bulamayan çok oyuncu sahadaydı ama gerekli eforu ve performansı skor itibari ile gösteremedi' yorumuna ise Terim, "Az görev olmak bir sebeptir ama büyük takımlarda görev ne zaman verilirse verilsin oyuncular bunu layıkıyla yerine getirmek zorunda. Futbolcun acımasızlığı burada. Bazen acımasız olabiliyor. Bizde bir devreyi topluyoruz, çıkartıyoruz bir karar veriyoruz. Sezon sonu bakıyoruz, kimle beraber gideriz, kimle gitmez diye toplama çıkarma yapıyoruz. Her maç, her saniye, herkes için önemli veri. Böyle baktığında daha profesyonel davranmak gerekiyor. Herkes için demiyorum ama bazı oyuncuların daha canı gönülden, son dakikalardaki isteğin baştan olması gerekir. Muhakkak ikaz edildi. Bazen olmuyor. Hayatta böyle futbolda böyle. Bazı fırsatları değerlendirirseniz kalıcı oluyorsunuz, değerlendirmezseniz hakkınızda bu karar veriliyor" açıklamasında bulundu.

"BUGÜN BAZI ARKADAŞLARIN PERFORMANSI BENİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU"

Terim, 'Devre arasında bazı oyuncularla ilgili tasarrufunuz olacakmı?' sorusuna ise, "Bu maçla ilgili değil genel olarak tasarrufumuz olacağını söylemiştim. Realist olalım. Bugün Galatasaray'ın sadece oynamayanları değil, oynayan oyuncuları da var. Çoğu oynayan oyuncular. Bazen bu karışımdan doğru bir şey çıkmıyor. Çıkması gerekir. Bizi Pazar gününe, sonraki Trabzonspor maçına takımı, kadroyu zorlayacak performans beklerken açıkçası bana da sürpriz oldu. Bugün 1461'e elenmezsin, bir tur sonra başkasına elenirsiniz. Bugün bazı arkadaşların performansı benim içinde sürpriz oldu. Koşarsınız, savaşırsınız ona hiç itirazım olmaz ama 70-75 dakika bize hiç yakışmadı. Benim alışık olduğum durumda değil. Futbol ciddi bir oyun. O ciddiyeti korumazsanız başınıza bir takım hadiseler gelir" cevabını verdi.

Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu ise, "Maç, bize yakışmadı. Özellikle ilk yarıdaki oyunumuz Galatasaray futbolcularına yakışmadı. Bunu itiraf etmekte sakınca görmüyorum. İkinci yarı ataklarımızı sıklaştırdık, bir gol bulduk ama 2-0 olduktan sonra bulduk. Yine de maçı çevirecek pozisyonlarımız vardı. Olmadı, taraftarımızdan özür diliyoruz. Şampiyonluğu hedeflediğimiz bir turnuvada bu maçı geçmeyi umuyorduk. Artık önümüze bakmamız gerekiyor. İnşallah bundan sonra böyle oynamayız ve yaptığımız hatalardan ders alırız" şeklinde konuştu.

Sabri, rakibi küçümsedikleri iddialarıyla ilgili ise, "O karaktere sahip hiç bir futbolcu yok bu takımda. Biz karşımızdaki rakibi ne küçümseriz, ne büyütürüz. Yanlış düşünceye varmışlar. İyi oynadılar, buldukları pozisyonları gole çevirdiler. Biz bulduğumuz pozisyonlarını gole çevirsek farklı olurdu" dedi.

İlk yarı kesinlikle kendilerine yakışmayan futbol oynadıklarını dile getiren Engin Baytar ise, "Küçümseme ve saygısızlık gibi bir düşüncemiz yoktu. O düşünceler çok eskide kaldı. Artık 3. lig takımları bile mücadele etmesini biliyor. Biz konsantre değildik. Hafta sonu önemli bir Fenerbahçe maçı var belki de bunu daha çok düşündük. Belki bundan olmuş olabilir. İlk yarı kesinlikle yakışmayan bir futbol. Kendi formamdan tutup bir an kendimi parçalamak istedim. İkinci yarı nasip olmadı. Belki de hazır bir Engin olduğunu düşünürsem belki daha farklı olabilirdi belki Galatasaray kaybetmezdi. Galatasaray camiasından çok çok özür diliyorum. İnşallah Fenerbahçe'yi burada yenerek özrümüzü dileyeceğiz" diye kaydetti.

1461 TRABZON'DA BÜYÜK SEVİNÇ

Zorlu mücadeleyi değerlendiren 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, "Favori tabii ki Galatasaray'dı. Ancak biz de sonuçta belli bir eğitim almış, başarılar elde etmiş takımız. Direncimiz var. Kontra atak yapma gücümüz yüksek. Biraz da Galatasaray'ın bizi küçümsemesi mi diyeyim, önemsememesi mi diyelim, belki de öyle değildir. Ben öyle algılandım. Bu güçlü takıma karşı bir başarı elde ettik. Camia olarak mutluyuz. Trabzon olarak bu ülkeye katkı sunuyoruz. Oyuncularımızı sunup arz ediyoruz. İnşallah bu görevimiz devam eder. Takım olarak artık lige döneceğiz. Önümüzdeki Bolu maçı önemli hale geldi" dedi.

ABDULLAH: "SADRİ ŞENER'İN BİZİ DESTEKLEMESİNİ İSTİYORUZ"

1461 Trabzon futbolcusu Abdullah ise Sadri Şener ve Trabzon'a sitemde bulundu. Galatasaray'ın kendilerini küçümsediğini belirten Abdullah, "Bizi amatör bir takım olarak gördüğü için daha iyi organize olmaya çalıştık. Yüksek toplarla baskı kurdular. Allah'ın yardımıyla Galatasaray'ı yendik. Artık bundan sonra kupada ilerlemek istiyoruz. 1. Lig takımı hiç kupa almamış. Biz bunu değiştirerek tarih yazmak istiyoruz. Bunun için bütün Trabzon ve özellikle Trabzonspor'un bize destek vermesini istiyorum. Bizimle daha çok ilgilenmelerini istiyoruz. Özellikle Sadri Şener'in bizimle daha çok ilgilenmesini istiyoruz. Galatasaray'la değil, başka takımlarla da oynadığımız zaman yanımıza gelmesini istiyoruz. İnşallah bundan sonra öyle yaparlar. Maddi değil, sadece manevi destek bekliyoruz" diye konuştu.

Galatasaray'ın oynadığı oyunla küçümsediğini belli ettiğini söyleyen Abdullah, "Fazla üstümüze gelmiyorlardı. Rahat rahat takıldılar. Biz ise mücadele ediyorduk. Son 10 dakika hakemin yardımıyla baskı kurdular. Futbolda küçümsersen neler olabileceğini gösterdik. Bundan sonra da inşallah gruplarda bizi küçümserler. Orada da inşallah başarılı oluruz" dedi.

Takımının ikinci golünü atan Emrullah da "Maç başında favori Galatasaray olarak gösteriliyordu ama şu gerçek, futbol oynanmadan kazanılmıyor. Buradan galip bir şekilde ayrıldığımız için çok mutluyum" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Kupası Galatasaray Fatih Terim Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title