Haberler

Galata Kulesi'nin Yanında Sokak İftarı

*beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel iftar yemeği, Galata Kulesi yanında gerçekleşti.

*beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel iftar yemeği, Galata Kulesi yanında gerçekleşti. Turistlerin de büyük ilgiyle takip ettiği Kuledibi'ndeki iftara katılım yüksekti.

Haber: Sefa KIDIK Kamera: Hasan YILDIRIM İstanbulDHA

Bereketzade Mahallesi Büyük Hendek Caddesi Galata Kulesi yanında verilen iftar yemeğine esnaf ve mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Galata Kulesi'ni görmeye gelen turistler de iftar programını fotoğraflayıp, kameraya kaydetti. İftar mönüsünde mercimek çorbası, pirinç pilavı, İzmir köfte ve tulumba tatlısı ikram edildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan "Biz üç yıldır Beyoğlu'nda sokaklarda iftarlar yapıyoruz. Bununla aslında maksadımız, varmak istediğimiz nokta; paylaşma duygusunu, bölüşme duygusunu şehir hayatında caddeleri, sokakları hep birlikte kullanmak. Komşuluk muhabbetinin altını çizmek ve insanların tanış olmalarını sağlamaktır. Burada oturanlar, herkes farklı din mensupları da dahil olmak üzere herkes bu güzelliği yaşamayı çok arzu etti. Biz burada 1000 ila 2000 kişiye iftar veriyoruz. Bende buraya bir saat evvelden gelerek halk ile sohbet ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beyoğlu Galata Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title