Haberler

Galata Köprüsü alt geçidinde "kalasla saldırı" davası

Güncelleme:

Galata Köprüsü alt geçidinde aralarında Hüseyin Sezer'in de bulunduğu 4 arkadaşın yolunu keserek para istediği ve kalasla vurduğu Sezer'in ölümüne neden olduğu gerekçesiyle hakkında müebbet ve 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Doğan Uslu'nun yargılanmasına başlandı.

Galata Köprüsü alt geçidinde aralarında Hüseyin Sezer'in de bulunduğu 4 arkadaşın yolunu keserek para istediği ve kalasla vurduğu Sezer'in ölümüne neden olduğu gerekçesiyle hakkında müebbet ve 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Doğan Uslu'nun yargılanmasına başlandı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu sanık Doğan Uslu, şikayetçilerden Firdevs Sezer ile Barış Kaya ve taraf avukatları katıldı.

Kimlik tespitinde mobilyacılık yaptığını belirten sanık Doğan Uslu savunmasında, olay günü dinlenmek için Karaköy Sahili'ne gittiğini, eve dönerken alt geçitte düştüğünü söyledi.

Düşünce yoldan geçen 4 kişiye gülmeleri üzerine "Neden böyle yapıyorsunuz?" diye tepki gösterdiğini anlatan Uslu, "Ölen bana küfür etti. Bana saldırdılar. Bir boğuşma yaşandı, ölen kişi bana yumruk attı. Üzerimde çakı vardı ama kullanmadım. Olaydan önce alkol almıştım. Boğuşma sırasında Hüseyin Sezer yerde kaldı. Sonrasında kaçtım. Para isteme durumu söz konusu değil. Çalışan bir insanım. Benim paraya ihtiyacım yok." diye konuştu.

Şikayetçi Barış Kaya, olay gecesi arkadaşlarıyla birlikte olduğunu, sanığa kendisinden para istemesi üzerine 5 TL verdiğini ancak sanığın bu miktarı beğenmeyip yere attığını ve küfür ettiğini aktardı.

Sanığın sonrasında inşaat malzemelerinin bulunduğu bir yerde oldukları için yerden kalas alıp Hüseyin Sezer'in kafasına vurduğunu, sonra da bıçağını çıkarıp kendilerine doğru salladığını anlatan şikayetçi Kaya, "Sanık bıçağı kullanmadığını söylüyor ama benim gömleğim yırtılmıştı, hem de elimden yaralanmıştım." dedi.

Hüseyin Sezer'in annesi olan müşteki Firdevs Sezer de sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

Olay gecesi Hüseyin Sezer'in yanındaki diğer arkadaşları Nilüfer Gündoğdu ve Emine Karakaş da tanık olarak ifade verdi. Karakaş ifadesi sırasında baygınlık geçirmesi üzerine yakınları tarafından duruşma salonundan çıkarıldı.

Beyan ve taleplerin ardından ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, Hüseyin Sezer'in otopsi raporunun ilgili kurumdan istenilmesine ve olay yeri kamera görüntülerinin bilirkişiye gönderilerek rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 4 Ekim 2020'de saat 03.00 sıralarında Galata Köprüsü altındaki bir eğlence mekanından çıkan Hüseyin Sezer'in, para isteyen bir kişi tarafından kalasla yaralanması, yanındaki arkadaşlarına da saldırılması olayına ilişkin çalışma başlatmış, olay yerinden kaçan şüpheli Doğan Uslu'yu yakalamıştı. Uslu, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

Ağır yaralanan Hüseyin Sezer tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Doğan Uslu'nun "kasten öldürme" ve "silahla yağmaya teşebbüs" suçlarından müebbet ve 12 yıl kadar hapis cezana çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Galata Köprüsü Hüseyin Sezer Barış Kaya İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title