Haberler

Gagiad Başkanı Erturhan Ekonomi Açıklaması

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan,

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, "Gıda sektöründe artan maliyetler ve darlık, yükselen enerji fiyatları enflyasyon hedeflerini ve yaşamı olumsuz etkileyecek" dedi.

Küresel ısınmaya bağlı olarak Türkiye'de ve dünyada görülen kuraklığın gıda sektörünü doğrudan etkilediğini ve bazı tarım ürünlerinde darlık görülmeye başladığını kaydeden Erturhan, diğer yandan küresel kriz, yükselen enerji ve petrol fiyatlarının Türkiye'nin enflasyon hedeflerinden oldukça uzaklaşmasına sebep olduğunu söyledi.

"Bir yandan gıda sektöründe artan maliyetler ve diğer yandan yükselen enerji fiyatları ülkemizde yaşamı doğrudan etkileyecektir" diyen Erturhan sözlerine şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz son dokuz ayda dünyada finans alanında bozulmalara bağlı olarak Türkiye'yi de etkisi altına alan durgunluk ve son ekonomik veriler ışığında ülkemizde durgunluk içinde enflasyon yani stagflasyon sürecine girildiği izlenimini vermektedir. Diğer yandan en yetkili birimler tarafından açıklanan 2008 yılı sonunda cari işlemler açığının 50 milyar doları aşacağı söylemleri ve ekonomik büyüme hedeflerinin aşağı yönde revize edildiği bir dönemde Merkez Bankası'nın faiz oranlarını daha üst seviyelere artırma eğilimi; KOBİ'leri 2008 yılında bugün olduğundan daha zor günlerin beklediğinin işareti olmaktadır." Faizlerin yükselmesinin Türkiye ekonomisini ve KOBİ'leri bugün olduğundan daha büyük sıkıntılara ve durgunluğa iteceğini ifade eden Erturhan, bu yüzden Türkiye ekonomisinde bu dönemde acil eylem planının bir an önce ortaya konulması gerektiği ve tüm Türk halkının tasarruf, tüketim, yatırım dengelerini çok iyi kurması gerektiği dile getirdi.

(SMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title