Haberler

Gabriel Garcia Marquez'in Hayatını Kaybetmesi

Marquez için memleketi Kolombiya'da anma etkinlikleri düzenlenecek Kolombiya Devlet Başkanı Santos, Meksiko'daki törene de katılacak.

Meksika'nın başkenti Meksiko'daki evinde 17 Nisan'da hayata veda eden yazar Gabriel Garcia Marquez, memleketi Kolombiya'da salı günü etkinliklerle anılacak.

Marquez'in ölümünün ardından 3 günlük ulusal yas ilan eden Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos önce Meksika'nın başkenti Meksiko'ya gidecek ve Marquez'in küllerinin götürüleceği Güzel Sanatlar Sarayı'ndaki anma töreninde, Meksikalı mevkidaşı Enrique Pena Nieto'ya eşlik edecek.

Santos, daha sonra Kolombiya'ya dönerek Bogoto'daki Primada Katedrali'nde düzenlenen törene katılacak.

Katedraldeki tören ulusal televizyonlardan yayınlanacak ve Bogota'daki Bolivar Meydanı'na yerleştirilecek dev ekranlardan izlenebilecek.

Marquez'in doğum yeri olan Aracataca kasabasında da sembolik cenaze töreni düzenlenecek.

Etkinlikler kapsamında çarşamba günü, Kolombiya'da okuma etkinlikleri yapılacak ve Marquez, 29 Nisan'da açılışı yapılacak Bogota Kitap Fuarı'nda da anılacak.

İspanyol dilinin en büyük yazarlarından biri kabul edilen Kolombiyalı gazeteci yazar Gabriel Garcia Marquez 1982'de Nobel Edebiyat Ödülü'ne değer görülmüş, ardında, başta "Yüzyıllık Yalnızlık" olmak üzere çok sayıda kült eser bırakmıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kolombiya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title