Haberler

    Galatasaray Final İçin Zor Virajda

    Güncelleme:

    Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında rakibi ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, bu kez rakibi ile Bursa'da rövanşa çıkıyor.

    MUHTEMEL 11'LER

    Frey

    Basser

    Şener

    Serdar

    İbrahim

    Bekir

    Belluschi

    Volkan

    Ferhat

    Sestak

    Fernandao

    Muslera

    Eboue

    Semih

    Hakan

    Telles

    Melo

    Ceyhun

    Selçuk

    Sneijder

    Umut

    Burak

    BURSASPOR

    GALATASARAY

    CEZALI - Yok

    CEZALI - Yok

    SAKAT - Şamil (Şüpheli)

    SAKAT - Aydın, Drogba, Hamit, Chedjou

    UZMANINDAN SKOR TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN!

    TIKLA: BU OYUNCULARA DİKKAT!

    MAÇ ÖNCESİ BİLGİLERİ

    Mücadelenin 3-3 veya daha fazla gollü beraberlikle sonuçlanması halinde tur atlayan taraf Galatasaray olacak. Karşılaşmanın 0-0, 1-1 veya Bursaspor'un galibiyetiyle sona ermesi durumunda ise yeşil-beyazlılar tur atlayacak. Maç 2-2 sona ererse mücadele uzatmalara gidecek.

    Kupada ilk kez 1971-72 sezonunda eşleşen Galatasaray ile Bursaspor bugüne kadar, bu organizasyonda 16 kez karşılaştı. Galatasaray bu maçlarında 8'ini kazanırken, 5 maç berabere bitti, 3 maçtan ise Bursaspor galip ayrıldı.

    Galatasaray ile Bursaspor Türkiye Kupası'nda ilk kez 1971-72 sezonunda eşleşti. Çeyrek final maçlarının ilkinde Bursaspor kendi sahasında Galatasaray'ı 1-0 mağlup etmiş, İstanbul'daki karşılaşma ise 1-1 sona ermişti. Galatasaray ile Bursaspor, Kupa'da son olarak 2008 yılında gruplarda karşılaşmış, Bursa'daki karşılaşma 2-2 sona ermişti.

    Galatasaray ile Bursaspor, Türkiye Kupası'nda 6 kez eleme turlarında, 2 kez de gruplarda eşleşti. Eleme turlarındaki eşleşmelerin 5'inde Galatasaray tur atlarken, ilk eşleşme olan 1971-72 sezonunda ise Bursaspor tur atladı.

    Galatasaray ile Bursaspor, Kupa'da ikinci kez yarı finalde karşılaşacak. Bir önceki yarı final eşleşmesi 1981-82 sezonunda oynanmış, tur atlayan taraf Galatasaray olmuştu. Galatasaray, bu eşleşmede ilk maçı İstanbul'da 2-1 kazanırken, Bursa'daki karşılaşma ise 0-0 eşitlikle sona ermişti.

    Galatasaray'ın Bursaspor ile oynayacağı maçı İlker Meral yönetecek. Meral'in yardımcılıklarını Serkan Gençerler ve İsmail Şencan yapacak.

    Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan diğer yarı final ilk maçında ise Medical Park Antalyaspor, Eskişehirspor'u 1-0 yendi. Yarı final karşılaşmaların ardından tur atlayan iki takım Ziraat Türkiye Kupası Final mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Final maçı 7 Mayıs 2014 tarihinde oynanacak.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Türkiye Kupası Galatasaray Bursaspor Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title