Haberler

G. Saray'da Serdar Eder Adaylıktan Çekildi

Galatasaray Kulübü'nün Olağan Aylık Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Lisesi'nde Yapılırken, Başkan Adayları Adnan Öztürk, Taner Aşkın ve Serdar Eder, Adaylıklarından Çekildiklerini Açıkladı.

Galatasaray Kulübü'nün olağan aylık Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Lisesi'nde yapılırken, başkan adayları Adnan Öztürk, Taner Aşkın ve Serdar Eder, adaylıklarından çekildiklerini açıkladı.

Bu çekilmelerin ardından, sarı-kırmızılı kulüpte başkan adayı olarak sadece Adnan Polat ile Nazım Durak kaldı. Çekilen 3 adaydan Adnan Öztürk, Divan Kurulu başkanlığına gönderdiği yazıda, yöneticilik deneyiminden bahsederek, “2004-06 yıllarında Özhan Canaydın döneminde görev aldım. Yöneticilikten ayrıldıktan sonra camiamızın çağrıldığım her kuruluna hizmet etmeye çalıştım. Yönetime talep olduktan sonra ummadığım ve ne yazık ki yakıştıramadığım eylem ve söylemlerle özel ve iş hayatımda yıpratılmaya çalışıldım. Bunu hak ettiğime inanmıyorum ve esefle karşılıyorum. Galatasaray Eğitim Vakfı'na daha fazla vakit ayırmak için, başkanlık seçimine katılmamaya karar verdim” dedi.

Divan Kurulu toplantısında, daha sonra başkan adaylarının konuşmalarına geçildi.

AŞKIN SERT ÇIKTI

Adaylardan Taner Aşkın, Galatasaray Kulübü'nde bugüne kadar aleyhinde en ufak bir konu olmadığını, ticaret ve kurumsal hayatında işinin belli olduğunu belirterek, başkan adaylığı süresince hazırladığı projeleri anlattı.

“Riva ve Florya Arazisi” ile “1 Milyon Taraftar Ortağı” projelerini vurgulayıp, 1 milyon dolar gelir elde edebileceklerini kaydeden Aşkın, bunun ardından camianın baskısıyla konsensüs oluşturmak için diğer adaylar Adnan Polat ve Adnan Öztürk ile bir araya geldiklerini söyledi.

Aşkın, “Lütfen birleşelim” sloganının kendilerini içine aldığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz, birtakım fedakarlıkları masaya getirerek tekrar konuşalım, birlik ve beraberliği sağlayalım, bilgi ve birikimimizle Galatasaray'ı en üst düzeye taşıyalım istedik. Benim şahsıma karşı hiçbir hakaret, terbiyesizlik yapılmadı. Benim böyle bir sorunum olmadı ama bazı sıkıntıların yaşandığını maalesef gördük. İleride kafalarda bir istifham kalmasın, dedikodular olmasın diye, Divan'da söylenebilecek kısmını söyleyip, geri kalan kısmını sizlere özel mektupta yazacağım.”

“(SİZ NE KADAR KOYUYORSUNUZ) DEDİ”

Yapılan toplantının içeriği hakkında bilgi veren Taner Aşkın, görüşmede ilk önce belirli bir mesafe kaydettiklerini, iş yönetim kurulunun oluşmasına geldiğinde sıkıntı yaşandığını söyledi.

Grup olarak, kendilerinin bu işin mutfağında olmayı istediklerini anlatan Aşkın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adnan Polat'a, vitrinde olması önerisinde bulunduk. Adnan Öztürk de mutfakta kalmaya razıydı. 'Siz yönetime 6 kişi girin, diğer 10 kişiyi mutfağa bırakın, çalışacak insanlara ihtiyacımız var' dedik. Bu iş o noktada tıkandı. 'Bunları sonra konuşalım, bunların içine giremeyiz'

dediler. Bize, 'Galatasaray'a, 25 milyon dolarlık acil nakit ihtiyacı

nedeniyle, kasa kolaylığı gelmesi lazım. Ben şu kadar koyuyorum, siz ne kadar koyuyorsunuz?' dedi. Ben kendisine de söyledim, böyle bir talebi hazmetmem mümkün değil. Bunu hayatım boyunca unutamayacağım. Bizim Galatasaray'da öğrendiğimiz, vazgeçmeyeceğimiz hususlar vardır. Herkes her yardımı yapabilir ama bunlar masalarda konuşulmaz. Bunlar aleni değildir. Galatasaray'ın bundan sonra tek başına bir insan tarafından kurtarılacağına inanmıyorum. Galatasaray'ın geleceğini satarak, Seyrantepe Projesi'ne elbise giydirerek yola çıkarsanız, bu Galatasaray'ı bir yere götürmez. Bir ikazda daha bulunuyorum. Çok ciddi bir dönemeçten geçiyoruz. Yönetim kurulu, kimsenin tayin ettiği kişilerden değil, genel kurulun güveneceği kişilerden teşekkül etmek zorundadır.”

“KONU MANKENİ DEĞİLİZ”

Kimseyi arkasına alarak yola çıkmadığını vurgulayan Taner Aşkın, “Fikir birliğine ulaştığım, güvendiğim insanlarla yola çıktım. Maalesef siz bize 'Birer koltuk alın, burada oturun' diyorsunuz. Biz orada konu mankeni değiliz, kimse kusura bakmasın. Biz böyle bir oyunun, senaryonun içerisinde olamayacağız. Biz yapılacak seçimlere katılmamaya karar verdik. Ben de aday olmayacağım” dedi.

EDER: “ARKADAŞLARIMIN VE KARDEŞLERİMİN YANINA DÖNÜYORUM”

Başkan adaylarından Serdar Eder ise “Bir oyumla arkadaşlarımın ve kardeşlerimin yanına dönüyorum, kimsenin listesine girmiyorum” diyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Eder, Galatasaray Kulübü'nde birlik ve beraberliği sağlamak için aday olduğunu belirterek, “Mektepli, mektepsiz ayrımına son verilmesi gerekiyor. Bunu kaosa çevirip, yararlananlar var. Başkanlık ve yönetim için değil, Galatasaray'a ırgatlık etmek için aday oldum ama Serdar Eder olarak, bir oyumla arkadaşlarımın ve kardeşlerimin yanına dönüyorum. Kimsenin listesine girmiyorum, diğer adaylara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha önce başkan adayı olduğunu açıklayan, ancak renk çekimine katılmayarak adaylıktan vazgeçen Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Kulübü'nün, işbirliğine ve güç birliğine ihtiyacı bulunduğunu belirterek, “Ancak yaptığım temaslarda gördüğüm tablo bu değildi. Benim, böyle mutabakat olmadığında orada bulunmam söz konusu olmazdı. Bu nedenle aday adaylıktan çekildim” dedi.

CANAYDIN VEDA ETTİ

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Divan Kurulu'nun aylık olağan toplantısında yaptığı konuşmada üyelere veda ederken, Galatasaray için attığı teminat imzalarının arkasında olduğunu söyledi.

Canaydın, teminat imzalarını geri almak için adaylara baskı yapmadığını vurgulayarak, “İmzalarımızın hepsi geçerlidir. Bütün attığım imzalar geçerlidir. 3 Mart günü tekrar kefalet imzasını atmış bir başkan olarak huzurluyum, çünkü ben Galatasaray'a güveniyorum, sizlere güveniyorum” dedi.

Konuşmasında Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa'daki başarılarını, kendilerinin 2001 yılında elde etkilerini ve bunun liderliğinin Galatasaray'da olduğunu kaydeden Özhan Canaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Galatasaray kulübü olarak eski başkanlarımız döneminde çok başarılı olduk. 1989 yılında Avrupa'nın ilk 4'üne kaldık. Bu Türkiye'de ilkti ve hala bu önderliğimiz sürüyor. 2000 yılında UEFA ve Süper Kupa'yı aldık, Faruk Süren önderliğindeki arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum, bu liderlikler bizde. Bugün herkesin sevindiği Avrupa'da sekize kalmayı, biz 2001 yılında Mehmet Cansun döneminde elde ettik, unuttuk, daha iyilerini elde etmek için çalışıyoruz. Onun için Galatasaray'ın önderliğini hiç kimse ele geçiremez. Geçirmeye çalışabilir, bu çalışma yolunda da onlara teşekkür ediyoruz. İnşallah onlar da Türkiye'yi yüz akıyla bizim gibi temsil etmiş olurlar. Bu başarımız hiç bir zaman unutulmayacak.”

Seçim döneminde bazı şeylerin yanlış anlaşıldığını anlatan Canaydın, bunun da zaman içinde düzeltileceğini kaydetti. 3 dönem 6 sene başkanlık yaptığını anlatan Canaydın, “Kolay değil. Bu son divan kurulu toplantısında vedamı tekrarlıyorum. Sayın Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren ile yönetimde çalıştım, mutlu oldum, tecrübelendim. 3 dönem başkanlık yaptım. Divan çok kutsal bir yer. Ben de sizlerin arasına dönüyorum. Çok mutluyum, hepinize saygı gösterdim. İşgal ettiğim makamın onurunu ayakta tutmaya çalıştım. Hiç kimseyi kırmamaya çalıştım. Böyle gördüm, böyle davrandım, öğrendim, bu görevi de böyle bitirmek istiyorum. Bu üç dönemde hata da yaptık, sevaplarımız da oldu” dedi.

Seyrantepe Projesi bittiğinde bütün Galatasaraylılar kendilerine teşekkür edeceğine inandığını söyleyen başkan Canaydın, “Çok emek verdik. Mali kongrede bir ağabeyimiz, 'Yorgan gitti, kavga bitti' demişti. Ben kendimi yorgan yerine koyuyorum. Hakkınızı helal edin, Allahaısmarladık” ifadesini kullandıktan sonra alkışlar arasında kürsüden ayrıldı.

Divan Kurulu'na kulüp başkanı olarak son kez katılan Canaydın'ın konuşmasında duygulanması dikkati çekti.

Canaydın, daha sonra gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada da son güne kadar konsensüsü sağlamaya çalıştığını, ancak olmadığını, şu anda ise ibrenin Adnan Polat'tan yana gözüktüğünü söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title