Haberler

G.birliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal İstifa Etti

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, 63 maç takımın başında kaldıktan sonra görevinden istifa etti.

Mesut Bakkal, tesislerde düzenlediği basın toplantısında, kulüp başkanı İlhan Cavcav'ın yardımcıları konusunda kendisinde teklif yaptığını ve kendisinin de bunu kabul etmeyerek, istifa yolunu seçtiğini söyledi.

Gençlerbirliği'ne 2005-2006 sezonunda geldiğini ve ilk sezonda UEFA Kupası'na katılmayı averajla kaçırdıklarını anlatan Bakkal, “Yardımcılarımla çalışmamam beyan edildiği için istifa ettim. Böyle bir şeye müsaade edemem. Ekibimi kendim tayin ederim. Arkamı dayayacağım kişiyi ben seçerim. Bana 'Onlarla çalışırsan, seninle çalışmayız' dediler. Ben de istifa kararı verdim. Başımın dik olacağına inanıyorum” diye konuştu.

İncir çekirdeğini doldurmayan bir sebepten dolayı istifa ettiğine dikkati çeken teknik adam, şöyle devam etti:

“Yardımcılarım konusunda teklifi İlhan bey yaptı. Yardımcılarım konusunda hiç kimsenin liste verme hakkı yoktur. Doğru bir şey yaptığıma inanıyorum. Kulüpte iyi bir sinerji yarattık. Maçlardan önce kulüp çalışanları ve herkes kazanmamız için dua ediyordu. Buraya ilk geldiğimde 'Allah bana bu kulüpte uzun süre çalışmayı nasip eder' demiştim, ancak nasip bu kadarmış. Olay yardımcılarıma odaklanıyor, ancak gerçek sebep nedir bilmiyorum. Bir süre önce mukavele imzaladım, ancak kağıt üzerindeki olaylar göstermeliktir. Önemli olan insanların samimiyet ve diyaloglarıdır. Mukavele imzalamak önemli değil. Mukavele imzaladıktan sonra 4-5 kulübü geri çevirdim.”

YARDIMCILAR DA GÖREVİ BIRAKTI

Teknik direktör Mesut Bakkal, yardımcıları Hayati Soydaş, Temur Atalay ve Turgay Keskin'in de görevi bıraktıklarını açıkladı.

Bakkal, kendisiyle birlikte istifa eden yardımcıları için, “Onlar da adam gibi adamlarmış” yorumunu yaptı ve kendilerine teşekkür etti.

İKİ SENENİN ÖZETİ

Gençlerbirliği'nde, 63. maçından sonra görevi bırakan teknik direktör Mesut Bakkal, takımda kaldığı 2 yıllık süreci de değerlendirdi.

Takımın başına geldiğinde 4 maçta 2 puanda olduklarına ve gol atamadıklarına dikkati çeken Bakkal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen sezon 2 puandan 25 puana çıktık. 51 puanla UEFA Kupası'na katılmayı averajla kaçırdık. Ligdeki 18 takım içinde, en az bütçeyle transfer yapan 15. takımız. İlk devreyi 27 puanla tamamladık. Kulübün çıkarları ve gelecek sezonun takımını kurmak için devre arasında transferlere izin verdim. Şu anda 45 puanla 6. sıradayız. Bu başarıdır. Sezon başında iyi bir takım yarattık."

63 maç boyunca takımın başında kaldığını, Çaykur Rizespor ve Sakaryaspor karşısında alınan galibiyetlerin dahi önemsenmediğini anlatan Bakkal, “Mehmet Nas'ı otobüsten ben indirdim. Draman ve Lamine'yi ben aldım. Şu anda 3-4 oyuncuma transfer teklifi var. Bu başarıdır diye düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

VEDALAŞTI

Teknik direktör Mesut Bakkal, daha sonra futbolcular, malzemeciler ve kulüp çalışanları ile vedalaşarak, tesislerden ayrıldı. Bu arada, malzemecilerden Hacı Anaçoğlu, Mesut Bakkal ile vedalaşırken, gözyaşlarını tutamadı.

Gençlerbirliği'ni, Antalyaspor maçına yardımcı antrenörlerden Mustafa Kaplan hazırlayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title