Haberler

G-8 Zirvesine Protesto

G-8 Zirvesine Hazırlanan Almanya'da Küreselleşme Karşıtlarının Protestoları Şiddetlendi. Olaylarda Yaralı Sayısı 1000'i Geçti.

G-8 zirvesine hazırlanan Almanya'da küreselleşme karşıtlarının protestoları şiddetlendi. Olaylarda yaralı sayısı 1000'i geçti.

Küreselleşme karşıtlarının protestolarından kareler

Almanya, G-8 zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanırken küreselleşme karşıtlarının protestoları da şiddetleniyor. Dün yaşanan olaylarda 433 polis yaralandı; 128 kişi ise gözaltına alındı. Televizyonlar, toplam yaralı sayısının 1000'i geçtiğini belirtiyor. Yaralı polislerden 40'ının durumu ağır.

Dünyanın en gelişmiş 8 ülkesi ABD, Japonya, Almanya, İngltere, Fransa, İtalya, Kanada ve Rusya, Almanya'nın kuzeyindeki sahil kenti Heiligendamm'da toplanacak. G-8 zirvesinde küresel ısınma, AIDS'le mücadele, Afrika'da yoksulluğun önlenmesi ve dünya ekonomisi ele alınacak.

Küreselleşme karşıtları ise G-8'i dünyanın bir kısmını daha zengin, diğer bir kısmını ise daha da fakirleştirdiği gerekçesiyle protesto ediyor.

 

Bu arada Alman hükümeti, Rostock kentinde yapılan gösterilerde eylemcilerin şiddete başvurmasını kınadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title